Рецепта за бял крем с глюкоза

Бял крем с глюкоза

Продукти:

  • белтъци 6 бр.,
  • глюкоза 1 бурканче,
  • захар 3 чаени чаши.

Начин на приготвяне

  1. Глюкозата и захарта се варят заедно с 1 чаена чаша вода на тих огън около 20 мин.
  2. Белтъците се разбиват на гъст сняг с миксер или тел.
  3. След като се свали сиропът от огъня, към него на тънка струя се прибавят разбитите белтъци, като се бърка все в една посока в продължение на около 5 мин.
  4. Получава се крем като гъста бяла пяна.
  5. При поднасяне може да се украси с бадеми, счукани орехови ядки, кокосово брашно и др.
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Морковена торта с маскарпоне за ценители

Морковена торта с маскарпоне - сладко предложение за празници и делници. Тази торта, освен че включва здравословен компонент като моркова, е изключително вкусна и...

Крем какао с яйца

Рецепта за Крем какао...

Палачинки с яйца

В палачинките с кисело...

Фаршировани яйца с шунка

Рецепта за фaршировани яйца...

Фаршировани яйца с грах

Продукти за фаршировани яйца...

Тиквеник с готови кори

Оригинална рецепта за тиквеник...