Тези лесни пухкави американски палачинки с 5 звезди са НАЙ-ДОБРАТА рецепта за палачинки, която можете да намерите. Само с 6 съставки и 2 минути подготовка получавате щедри и пухкави палачинки без никакви усилия. Тези палачинки са най-добрата лесна рецепта за закуска или брънч за цялото семейство.
Обичаме всичко в тези американски палачинки. Първо, те се приготвят изключително бързо и лесно, само с няколко основни съставки, които всеки има под ръка (яйце, мляко, брашно, захар, бакпулвер – това е!). Също така, те стават перфектни всеки път, с прекрасна малка кръгла форма и невероятна лека и пухкава текстура. И накрая винаги , огладняваме, щом ги видим! Не търсете повече. Това е единствената рецепта, от която се нуждаете!
Всички се нуждаем от основна рецепта за американски палачинки, която е вашата мързелива неделна закуска, когато просто жадувате за вкусно похапване. Нещо лесно и бързо за правене. С дълга седмица зад гърба си често се случва да сме уморени и за тези мързеливи сутрини тази лесна рецепта за палачинки панкейк е просто перфектна.
Защо ще харесате тези американски палачинки?
- Бързо и лесно за приготвяне
- Само няколко основни съставки
- Пухкави са
- Топят се в устата
- Безпогрешна рецепта за палачинки
Необходими продукти за приготвянето на тези пухкави палачинки
Имате нужда само от няколко основни съставки, за да се случи магията и да създадете красиви и меки палачинки. Вероятно вече имате всички тези съставки под ръка
Съставки:
- Универсално брашно. Използвайте обикновено, универсално брашно в тази рецепта за палачинки.
- Бакпулвер. Това е набухвателя, който ще накара вашите палачинки да втасат. Не го пропускайте и проверете отново срока на годност, преди да го използвате.
- Захар. Тук се използва най-вече като подсладител в палачинките, а също така участва и в текстурата. Ако по здравословни причини искате да пропуснете захарта в рецептата, не се колебайте да го направите.
- Сол. Не само солта е подобрител на вкуса, но също така влияе върху нежността на вашите палачинки.
- Мляко. Препоръчваме използването на пълномаслено мляко или 2% мляко за най-добри резултати.
- Разтопено масло (или олио). Винаги използвате разтопено несолено масло когато имате възможност. Придава им фин вкус. Може също да искате да използвате олио, неутрално на вкус, вместо разтопено масло
- Яйце. Яйцето прави вашите палачинки меки и крехки. За по-пухкави палачинки използвайте яйце със стайна температура
Как се правят най-добрите американски палачинки?
Ето как се правят пухкавите палачинки стъпка по стъпка:
- Всички обичаме пухкави палачинки, но понякога нашите палачинки стават плоски и тънки. Ето как правя тези американски палачинки само в няколко лесни стъпки:
- Смесете всички сухи съставки в купа.
- Разбийте мокрите съставки в отделна купа, след това добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте и разбъркайте, докато се смесят (не прекалявайте).
- Тайната е да оставите тестото да престои минута-две. Това ще позволи на бакпулвера да се активира и да направи палачинките ви пухкави.
- Загрейте олио или масло в тиган или решетка и след като се загрее, пуснете две или три супени лъжици от тестото за всяка палачинка, като внимавате палачинките да не се разтекат.
- Гответе за минута, докато стане пухкава.
- Обърнете и гответе от другата страна за още една минута. И готово! Ето едни перфектни пухкави палачинки за НУЛА ВРЕМЕ!
Вече знаете как се прави! Добър апетит!
Кака да приготвите перфектната смес за американски палачинки?
НЕ разбърквайте много сместа. Когато добавите съставки към сухите съставки, разбъркайте, докато се смесят, не повече. Това ще гарантира по-пухкави палачинки. При прекомерно смесване глутенът в брашното може да образува еластични глутенови нишки, което води до по-плътна, дъвчаща текстура.
Оставете яйцата на стайна температура преди употреба.
Оставете тестото да престои няколко минути, преди да приготвите палачинките.
Използвайте тиган с незалепващо покритие (или по-добре електрическа скара, ако е възможно).
Гответе на слаб до среден огън и се уверете, че топлината е равномерна, докато печете палачинките. По-пухкавите палачинки са резултат от бавно готвене.
Леко намажете тигана си с растително масло или незалепващ спрей между всяка палачинка.
Перфектното обръщане! За да обърнете палачинката перфектно, не бързайте с палачинките. Ще разберете, че са готови, когато започнат да се образуват мехурчета и да изскачат отгоре (на суровата страна). За да получите перфектно обръщане, без тестото да се плъзга наоколо, не забравяйте целенасочено да пъхнете шпатулата си докрай отдолу и да ги обърнете с бързо, уверено движение.
С какво да гарнирате вашите американски палачинки?
Има толкова много начини да се насладите на палачинки и да направите закуската си празник!
Кленов сироп!
Палачинки и кленов сироп е най-добрата комбинация. Тъй като тези палачинки са толкова пухкави, те абсорбират кленовия сироп веднага, внасяйки фина сладка нотка.
Пресни горски плодове
ягоди, малини, боровинки и др.
Нарязани банани.
За още повече вкусове можете да карамелизирате бананите с масло, захар и ванилия (или канела) предварително. Много вкусен!
Парченца шоколад
Поже да поръсите вашите палачинки с шоколад, или на ди намажете с течен такъв.
Ядково масло
Фъстъчено масло, масло от кашу или бадемово масло върху топли палачинки винаги сработва много добре.
Ядки
Пекан, нарязани бадеми, орехи… Ядките придават неустоима хрупкава текстура на вашите палачинки!