НачалоКулинарни рецептиРецепта за баварски крем

Рецепта за баварски крем

Баварски крем

Продукти:

  1. яйца 6 бр.,
  2. прясно мляко 1/2 л,
  3. захар на пясък 1 чаена чаша,
  4. пудра захар 3 супени лъжици,
  5. натрошени бадеми или орехови ядки 1/2 чаена чаша,
  6. бишкоти 5—6 бр., шоколад 50 гр.,
  7. желатин 1 супена лъжица.

Как се прави баварски крем?

  1. Желатинът се накисва в 100 гр. студена вода, за да се разтвори.
  2. Жълтъците на шестте яйца се отделят от белтъците. Разбиват се с половината от захарта на пясък до сгъстяване.
  3. Прясното мляко с останалата захар на пясък се поставя на огъня да заври. Млякото се сваля от огъня, към него се прибавя разтвореният желатин и при непрекъснато бъркане се изсипва към жълтъците.
  4. Бъркането продължава до пълното разтваряне на желатина.
  5. Шоколадът се разтваря в малко горещо мляко или вода и се прибавя към крема.
  6. Белтъците се разбиват с пудрата захар до сгъстяване и половината от тях се прибавят по малко при леко бъркане към крема.
  7. На дъното на дълбока чиния се подреждат натрошените бишкоти. Отгоре се заливат с приготвения крем с желатин.
  8. Съдът се поставя в хладилника и престоява до втвърдяването на крема.
  9. Преди поднасянето съдът се потапя за кратко в гореща вода, за да излезе кремът по-лесно, обръща се в плоска чиния и се украсява с останалите разбити на сняг белтъци, размесени със счуканите бадеми или орехови ядки.
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Забулени яйца с аспержи

Необходими продукти за забулени яйца с аспержи Продукти: 8 бр. яйца, 400 гр. руска салата, 2 домата, 6 листа от зелена салата, 200 гр. аспержи ...

Как се прави крем ванилия?

Необходими продукти за Крем...

Фаршировани яйца с риба

Фаршировани яйца с риба Продукти...

Как се прави лимонов пудинг?

Необходими продукти за лимонов...

Рецепти с лаваш

Лавашът е традиционно арменско...

Варени яйца в тесто

Необходими продукти за варени...