НачалоКулинарни рецептиРецепта за баварски крем

Рецепта за баварски крем

Баварски крем

Продукти:

  1. яйца 6 бр.,
  2. прясно мляко 1/2 л,
  3. захар на пясък 1 чаена чаша,
  4. пудра захар 3 супени лъжици,
  5. натрошени бадеми или орехови ядки 1/2 чаена чаша,
  6. бишкоти 5—6 бр., шоколад 50 гр.,
  7. желатин 1 супена лъжица.

Как се прави баварски крем?

  1. Желатинът се накисва в 100 гр. студена вода, за да се разтвори.
  2. Жълтъците на шестте яйца се отделят от белтъците. Разбиват се с половината от захарта на пясък до сгъстяване.
  3. Прясното мляко с останалата захар на пясък се поставя на огъня да заври. Млякото се сваля от огъня, към него се прибавя разтвореният желатин и при непрекъснато бъркане се изсипва към жълтъците.
  4. Бъркането продължава до пълното разтваряне на желатина.
  5. Шоколадът се разтваря в малко горещо мляко или вода и се прибавя към крема.
  6. Белтъците се разбиват с пудрата захар до сгъстяване и половината от тях се прибавят по малко при леко бъркане към крема.
  7. На дъното на дълбока чиния се подреждат натрошените бишкоти. Отгоре се заливат с приготвения крем с желатин.
  8. Съдът се поставя в хладилника и престоява до втвърдяването на крема.
  9. Преди поднасянето съдът се потапя за кратко в гореща вода, за да излезе кремът по-лесно, обръща се в плоска чиния и се украсява с останалите разбити на сняг белтъци, размесени със счуканите бадеми или орехови ядки.
Подобни статии
Още от категорията

Готварски рецепти със снимки

Във века на социалните мрежи и визуалната култура, готварските рецепти със снимки стават все по-популярни. Визуалното представяне на храната е мощен начин да предизвикате...

Фаршировани яйца с шунка

Рецепта за фaршировани яйца...

Яйца със сирене в гювече

Необходими продукти за яйца...

Яйца под майонеза

Необходими продукти за яйца...