Рецепта за постни сарми със зелеви листа

Чудно вкусни постни сарми със зелеви листа – ето как да ги приготвите като ползвате зелеви листа и ориз и гъби за плънката. Със застудяването на времето и наближаването на коледните празници няма как да не ни се прокрадне през ума, мисълта за вкусни, домашно приготвени, сочни и ароматни сарми с кисело зеле.

Постни сарми със зелеви листа

Едно вкусно предложение, което не е никак сложно, но при правилно подбрани  продукти резултатът е  впечатляващи сарми с кисело зеле.

Продукти и съставки за сармите

  • 1 ч.ч ориз;
  • 400 гр. гъби;
  • 80гр. олио;
  • 1300 гр.  кисело зеле;
  • 1 глава кромид лук;
  • 10 гр. брашно;
  • 1 с.л. доматено пюре;
  • джоджен (по желание);
  • червен пипер;
  • сол на вкус.
  • черен пипер.

Как се приготвят сарми с кисело зеле

За приготвянето на постни сарми с кисело зеле се в гореща  мазнина запържвате лук, предварително нарязан на ситно, докато омекне. Добавяте ориза и предварително нарязаните гъби и запържвате заедно с лука. Прибавяте съвсем малко сол, червен пипер и наливате гореща вода или бульон в количество един път и половина повече от обема на ориза.

Когато оризът поеме водата добавяте прибавяте счукания черен пипер и джоджена. Сместа се увива в листа от кисело зеле в малки стегнати сарми, в които се поставя по една супена лъжица от плънката.

За да ги завиете по-добре и стегнато, дебелите части на листото се изрязват. Сармите се нареждат в плитка тенджера и се заливат с мъничко гореща вода. Готвят се на слаб огън.

Да ви е сладко!

Ако нашата рецепта за постни сарми със зелеви листа ви е харесала, може би ще ви допадне и рецепта за бързо кисело зеле в тенджера.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Фаршировани яйца с доматен сос

Рецепта за фаршировани яйца с доматен сос Продукти:3 кренвирша или друг салам (100 гр)., кашкавал 50-70 гр., 3 супени лъжици сметана,  8 бр. твърдо...

Омлет с магданоз

Необходими продукти за омлет...

Яйца на очи върху сирене

Необходими продукти за яйца...