Необходими продукти за забулени яйца с гъби
Продукти:
- яйца 8 бр.,
- майонеза 200 гр.,
- 8 листа от зелена салата,
- едри гъби печурки 8 бр.,
- 2 домата,
- черен пипер,
- копър,
- две чаени лъжички оцет,
- сол.
Начин на приготвяне
- Листата от салата се слагат на дъното на салатиера.
- Гъбите се измиват и се сваряват цели във вода със сол.
- Пънчетата се отчупват и се нарязват на ситно.
- Смесват се със ситно нарязания домат и черния пипер.
- Шапките на гъбите се пълнят с приготвената смес и се подреждат върху листата от зелена салата.
- Яйцата се забулват по следния начин: около 500 мл. подсолена и подкиселена с оцет вода се поставя на огъня да кипне.
- Едно по едно яйцата се счупват и от ниско се пускат във врящата вода. След като се втвърдят и забулят, яйцата се изваждат от водата с решетъчна лъжица и се поставят върху напълнените гъби.
- Отгоре яйцата се украсяват с майонезата с помощта на шприц и се поръсват със ситно нарязания копър.