НачалоКулинарни рецептиЗабулени яйца с гъби

Забулени яйца с гъби

Необходими продукти за забулени яйца с гъби

Продукти:

  • яйца 8 бр.,
  • майонеза 200 гр.,
  • 8 листа от зелена салата,
  • едри гъби печурки 8 бр.,
  • 2 домата,
  • черен пипер,
  • копър,
  • две чаени лъжички оцет,
  • сол.

Начин на приготвяне

  1. Листата от салата се слагат на дъното на салатиера.
  2. Гъбите се измиват и се сваряват цели във вода със сол.
  3. Пънчетата се отчупват и се нарязват на ситно.
  4. Смесват се със ситно нарязания домат и черния пипер.
  5. Шапките на гъбите се пълнят с приготвената смес и се подреждат върху листата от зелена салата.
  6. Яйцата се забулват по следния начин: около 500 мл. подсолена и подкиселена с оцет вода се поставя на огъня да кипне.
  7. Едно по едно яйцата се счупват и от ниско се пускат във врящата вода. След като се втвърдят и забулят, яйцата се изваждат от водата с решетъчна лъжица и се поставят върху напълнените гъби.
  8. Отгоре яйцата се украсяват с майонезата с помощта на шприц и се поръсват със ситно нарязания копър.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Салата с яйца и пресен лук

Продукти за салата с яйца и пресен лук Продукти: четери сварени яйца, една връзка репички, пресен лук, олио, оцет, магданоз и сол. Начин на приготвяне ...