Лесен крем карамел

Необходими продукти за ;есен крем карамел

Продукти:

  1. яйца 5 бр.,
  2. прясно мляко 1/2 л,
  3. захар 1 чаена чаша.

Виж още: Крем карамел в тава

Начин на приготвяне

  1. В 6 огнеупорни чашки се слагат по 2 чаени лъжички захар.
  2. Вместо отделни чашки може да се използва общ огнеупорен дълбок съд, в който да се поставят 6 супени лъжици захар.
  3. Чашките или съдът се поставят на умерен огън, за да се карамелизира захарта.
  4. Когато захарта се втечни и придобие светлокафяв цвят, чашките се разклащат така, че втечненият карамел да облее не само дъното, но и стените им.
  5. Чашките се отстраняват от огъня и се охлаждат, за да се втвърди карамелът.
  6. Яйцата заедно с останалата захар се разбиват с помощта на миксер или тел.
  7. Добавя се и прясно то мляко.
  8. Разбива се отново и всяка чашка се пълни с приготвената яйчена смес.
  9. Чашките се поставят в сгорещена фурна и крем-карамелът се занича леко при умерена температура.
  10. Когато се сгъсти и започне да порозовява отгоре, кремът е готов и се изважда от фурната.
  11. Поднася се на масата изстуден.

Да ви е сладко!

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Тиквеник с готови кори

Оригинална рецепта за тиквеник с готови кори от прясна и сурово настъргана тиква. Да направите тиквеник за Бъдни вечер е нещо, което много от...

Рецепти с лаваш

Лавашът е традиционно арменско...

Подлучени яйца

Продукти за подлучени яйца за...