НачалоКулинарни рецептиЛесен крем карамел

Лесен крем карамел

Необходими продукти за Лесен Крем Карамел

Продукти:

  1. яйца 5 бр.,
  2. прясно мляко 1/2 л,
  3. захар 1 чаена чаша.

Как се прави лесен крем карамел?

  1. В 6 огнеупорни чашки се слагат по 2 чаени лъжички захар.
  2. Вместо отделни чашки може да се използва общ огнеупорен дълбок съд, в който да се поставят 6 супени лъжици захар.
  3. Чашките или съдът се поставят на умерен огън, за да се карамелизира захарта.
  4. Когато захарта се втечни и придобие светлокафяв цвят, чашките се разклащат така, че втечненият карамел да облее не само дъното, но и стените им.
  5. Чашките се отстраняват от огъня и се охлаждат, за да се втвърди карамелът.
  6. Яйцата заедно с останалата захар се разбиват с помощта на миксер или тел.
  7. Добавя се и прясно то мляко.
  8. Разбива се отново и всяка чашка се пълни с приготвената яйчена смес.
  9. Чашките се поставят в сгорещена фурна и крем-карамелът се занича леко при умерена температура.
  10. Когато се сгъсти и започне да порозовява отгоре, кремът е готов и се изважда от фурната.
  11. Поднася се на масата изстуден.

Да ви е сладко!

Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Полезни съвети при готвене с кайма

Много от нас готвят с кайма поне веднъж в седмицата или месеца, но винаги е добре да знаете и някой друг полезен съвет, който...

Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана...

Рецепта за баварски крем

Баварски крем Продукти: яйца...

Яйца с хайвер

Необходими продукти за яйца...

Майонеза с хайвер

Рецепта за майонеза с...