Рецепта за суфле с яйца и кашкавал
Продукти:
- яйца 9 бр.,
- брашно 50 гр.,
- прясно мляко 1 чаена чаша,
- краве миело 60 гр.,
- кашкавал 150 гр.,
- сирене 100 гр.,
- бял хляб с филии,
- смлян черен пипер,
- оцет 1 чаена лъжичка, сол.
Начин на приготвяне
- Във вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се чукват последователно 6 яйца и се варят по 3 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат.
- Брашното се размива в студеното прясно мляко.
- Прибавят се разтопеното краве масло, смлян черен пипер и сол на вкус.
- Сместа се слага на тих огън и се бърка, докато се сгъсти.
- Накрая се добавят настърганият кашкавал и 3 сурови, разбити жълтъка, но след като кремът се свали от огъня. Отделно се разбиват 3-те белтъка на сняг и се добавят към крема.
- Препичат се 6-те филии от бял хляб. Подреждат се в намазана с масло тавичка.
- Всяко сварено яйце се поставя върху препечена филийка. Всичко се залива с приготвения крем.
- Поръсва се с настърганото сирене и се пече в умерена фурна до зачервяване.
Добър апетит с вашето готово суфле с яйца и кашкавал.