Суфле с яйца и кашкавал

Рецепта за суфле с яйца и кашкавал

Продукти:

  • яйца 9 бр.,
  • брашно 50 гр.,
  • прясно мляко 1 чаена чаша,
  • краве миело 60 гр.,
  • кашкавал 150 гр.,
  • сирене 100 гр.,
  • бял хляб с филии,
  • смлян черен пипер,
  • оцет 1 чаена лъжичка, сол.

Начин на приготвяне

  1. Във вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се чукват последователно 6 яйца и се варят по 3 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат.
  2. Брашното се размива в студеното прясно мляко.
  3. Прибавят се разтопеното краве масло, смлян черен пипер и сол на вкус.
  4. Сместа се слага на тих огън и се бърка, докато се сгъсти.
  5. Накрая се добавят настърганият кашкавал и 3 сурови, разбити жълтъка, но след като кремът се свали от огъня. Отделно се разбиват 3-те белтъка на сняг и се добавят към крема.
  6. Препичат се 6-те филии от бял хляб. Подреждат се в намазана с масло тавичка.
  7. Всяко сварено яйце се поставя върху препечена филийка. Всичко се залива с приготвения крем.
  8. Поръсва се с настърганото сирене и се пече в умерена фурна до зачервяване.

Добър апетит с вашето готово суфле с яйца и кашкавал.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Омлет на пара със зеленчуци

Омлет на пара със зеленчуци Съставки за 1 порция:2 яйца, масло 1 супена лъжица, 50 гр сварен грах,, две супени лъжици прясно мляко, ...

Забулени яйца със сирене

Необходими продукти за забулени...

Яйца на очи върху шунка

Необходими продукти за яйца...

Яйца на очи върху сирене

Необходими продукти за яйца...

Салата с яйца и пресен чесън

Небходими продукти за салата...