Суфле с яйца и кашкавал

Нужни продукти за суфле с яйца и кашкавал

Продукти:

  • яйца 9 бр.,
  • брашно 50 гр.,
  • прясно мляко 1 чаена чаша,
  • краве миело 60 гр.,
  • кашкавал 150 гр.,
  • сирене 100 гр.,
  • бял хляб с филии,
  • смлян черен пипер,
  • оцет 1 чаена лъжичка, сол.

Как се прави суфле с яйца и кашкавал?

  1. Във вряща подсолена и подкиселена с оцета вода се чукват последователно 6 яйца и се варят по 3 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица и се отцеждат.
  2. Брашното се размива в студеното прясно мляко.
  3. Прибавят се разтопеното краве масло, смлян черен пипер и сол на вкус.
  4. Сместа се слага на тих огън и се бърка, докато се сгъсти.
  5. Накрая се добавят настърганият кашкавал и 3 сурови, разбити жълтъка, но след като кремът се свали от огъня. Отделно се разбиват 3-те белтъка на сняг и се добавят към крема.
  6. Препичат се 6-те филии от бял хляб. Подреждат се в намазана с масло тавичка.
  7. Всяко сварено яйце се поставя върху препечена филийка. Всичко се залива с приготвения крем.
  8. Поръсва се с настърганото сирене и се пече в умерена фурна до зачервяване.

Добър апетит с вашето готово суфле с яйца и кашкавал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Бъркани яйца със сирене

Необходими продукти за бъркани яйца със сирене Съставки за 1 порция: една супена лъжица масло , яйца 2 бр., 4 супени лъжици настъргано сирене, червен черен пипер, сол. Рецепта за бъркани...