Пандишпанов ябълков сладкиш (с бисквити и орехи)

Ябълковия сладкиш е страхотен десерт, харесван от малки и големи а, самите ябълки, в едно с пандишпановата заливка и орехи в допълнение придават този уникален вкус на десерта.

Днес ще ви представим тази лесна рецепта за ябълков сладкиш с орехи и бисквити със пандишпанова заливка.

Ябълков сладкиш

Ябълковият сладкиш е разпознаваем десерт, а когато е домашно приготвен е още по-вкусен. Който не го е опитвал, само той може да се съмнява в това. За целта е добре да се снабдите с пресни ябълки, за да стане още по свеж вкуса на десерта.

Необходими продукти за сладкиша

ябълков сладкиш с бисквити и орехи

  • 120 гр масло;
  • ябълки;
  • бисквити роден край;
  • орехи.

За сместа на ябълковия сладкиш

  • 5 яйца;
  • половин ч.ч. олио;
  • брашно 2ч.ч. ;
  • 1 бакпулвер и 1 ванилия;
  • 20-30мл топла вода.

Как се прави ябълков сладкиш

В тава разтопявате 1/2 от едно цяло пакетче масло от 125гр, или 50-60гр. Нареждате бисквитите, по начин по който да покрият плътно дъното. Върху тях се нареждате резенчета ябълки.

Поръсвате с нарязани орехи и добавяте останалата част от маслото, нарязано на парчета.

Заливката за десерта ябълков сладкиш се прави, като разбивате яйцата и захарта с миксер, след което добавяте на порции олиото.

Пресявате 2 ч.ч. брашно и добавяте ванилията и бакпулвера. Към разбитите яйца добавяте сухата смес заедно с 20мл хладка вода. Разбивате на ръка до получаване на хомогенна смес.

С вече готовата заливка, заливате равномерно всичко в тавата.

Печете на фурна на 180 градуса, докато видите че вашия сладкиш от ябълки се зачервява.

По желание, украсявате с фина захар или декорирате подходящо. При приготвяне на десерта, може да добавите канела, мед или други съставки за по-персонален вид.

Други предложения за сладкиши

Ако рецептата за десерта ябълков сладкиш ви се е получила и ви е харесал вкуса, може да споделите в коментарите на края на статията. Не пропускайте да прегледате и тази рецепта за бърз и лесен кекс.

А ако имате намерение да приготвите дълготрайни сладки, малко рецепти са по-подходящи за тази цел от тази чудесна рецепта за меломакарони.

Ето и нашето предложение за закуска, а именно: тънки палачинки с прясно мляко по класическа рецепта.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Рецепта за плодов крем

Необходими продукти за плодов крем Продукти:плодове (банани или пъпеши, ягоди, череши и др.) 500 гр., сметана 1 чаена чаша, захар 150 гр., белтъци...

Крем какао с яйца

Рецепта за Крем какао...

Как се прави шоколадов пудинг

Рецепта за Шоколадов пудинг Продукти:...

Бърз и лесен кекс

Този бърз ванилов кекс...

Вкусни орехови бисквити

Рецепта з орехови бисквити Продукти:...