Ябълковия сладкиш е страхотен десерт, харесван от малки и големи а, самите ябълки, в едно с пандишпановата заливка и орехи в допълнение придават този уникален вкус на десерта.
Днес ще ви представим тази лесна рецепта за ябълков сладкиш с орехи и бисквити със пандишпанова заливка.
Ябълков сладкиш
Ябълковият сладкиш е разпознаваем десерт, а когато е домашно приготвен е още по-вкусен. Който не го е опитвал, само той може да се съмнява в това. За целта е добре да се снабдите с пресни ябълки, за да стане още по свеж вкуса на десерта.
Необходими продукти за сладкиша
- 120 гр масло;
- ябълки;
- бисквити роден край;
- орехи.
За сместа на ябълковия сладкиш
- 5 яйца;
- половин ч.ч. олио;
- брашно 2ч.ч. ;
- 1 бакпулвер и 1 ванилия;
- 20-30мл топла вода.
Как се прави ябълков сладкиш
В тава разтопявате 1/2 от едно цяло пакетче масло от 125гр, или 50-60гр. Нареждате бисквитите, по начин по който да покрият плътно дъното. Върху тях се нареждате резенчета ябълки.
Поръсвате с нарязани орехи и добавяте останалата част от маслото, нарязано на парчета.
Заливката за десерта ябълков сладкиш се прави, като разбивате яйцата и захарта с миксер, след което добавяте на порции олиото.
Пресявате 2 ч.ч. брашно и добавяте ванилията и бакпулвера. Към разбитите яйца добавяте сухата смес заедно с 20мл хладка вода. Разбивате на ръка до получаване на хомогенна смес.
С вече готовата заливка, заливате равномерно всичко в тавата.
Печете на фурна на 180 градуса, докато видите че вашия сладкиш от ябълки се зачервява.
По желание, украсявате с фина захар или декорирате подходящо. При приготвяне на десерта, може да добавите канела, мед или други съставки за по-персонален вид.
Други предложения за сладкиши
Ако рецептата за десерта ябълков сладкиш ви се е получила и ви е харесал вкуса, може да споделите в коментарите на края на статията. Не пропускайте да прегледате и тази рецепта за бърз и лесен кекс.
А ако имате намерение да приготвите дълготрайни сладки, малко рецепти са по-подходящи за тази цел от тази чудесна рецепта за меломакарони.
Ето и нашето предложение за закуска, а именно: тънки палачинки с прясно мляко по класическа рецепта.