Сладкиш с какао и орехи

Необходими продукти за сладкиш с какао и орехи

Продукти:

  • яйца 7 бр.,
  • брашно 3 чаени чаши,
  • захар 1 чаена чаша,
  • краве масло 3 супени лъжици,
  • орехови ядки 1 чаена чаша,
  • какао 1 супена лъжица.

За сиропа 

  • захар 2 чаени чаши,
  • вода 2 чаени чаши.

Как се прави сладкиш с какао и орехи

  1. От половината брашно се измесва тесто но следния начин: нрави се кладенче в средата на брашното.
  2. В него се слагат 1 яйце и 1 чаена чаша вода и се замесва меко тесто. От него се разточват 2 кори с дебелина около 1/2 см.
  3. Кравето масло се настъргва върху корите. Те се завиват на руло и се оставят да престоят в хладилника около 20 мин., за да стане тестото еластично.
  4. Тестото се премесва и от него се разточват 2 кори с големината на тавата, в която ще се пече пандишпанът, и 2 кори, малко по-големи от размерите на тавата.
  5. Тавата се маже с масло и в нея се слагат първо 2-те по-големи кори.
  6. Поръсват се с малко разтопено масло и отгоре се подрежда пълнежът, който се приготвя но следния начин: разбиват се 6-те яйца с 1 чаена чаша захар. Сипват се постепенно останалото брашно, смлените орехови ядки и какаото. Сместа леко се разбърква.
  7. Крайчетата на корите, върху които е поставен пълнежът, се завиват навътре.
  8. Отгоре се слагат другите 2 кори и краищата им се притискат с пръсти.
  9. Сладкишът се намазва с разбит жълтък и и се пече в умерена фурна до зачервяване.
  10. След като се охлади, се нарязва на парчета с желаната форма и се залива с хладък сироп. (Захарта и водата трябва да поврят на огъня около 10 мин.)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Гъбки от яйца

Необходими продукти за сандвич гъбки от яйца Продукти: 8 бр яйца., 3 супени лъжици майонеза, 4 маслини, зелена салата, магданоз, 4 домата, 5 корнишони, ...