НачалоКулинарни рецептиСладки и десертиРецепта за меденки по класическа рецепта

Рецепта за меденки по класическа рецепта

Меденки по класическа рецепта, подходящи класически меденки за Коледа и новогодишните празници. Коледните празници трудно ще минат без предварително приготвени вкусни и дълготрайни класически меденки. По желание може да ги  слепите с мармалад, да ги украсени с айсинг или ида ги украсите с шоколад.

Варианти много, но класическата меденка си остава предпочитан избора за сладки, които ще издържат дълго след празниците.

Меденки по класическа рецепта

Това е рецепта за класически меденки, но не забравяйте, че е ваш избор да преработите рецептата и да изберете подправки и продукти, с които сладките ще ви допаднат най-много.

Продуктите нужни за рецептата сигурно вече ги имате налични в кухнята си, така че  запретвайте ръкави и започвайте 🙂

Необходими продукти за класически меденки

необходими продукти и съставки за меденките

  • 4 ч.ч. бяло брашно;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 3 яйца;
  • 1 ч.ч. олио;
  • 5-6 супени лъжици мед;
  • 2-3 ч.л. канела;
  • 1 ч.л. сода за хляб;
  • 1 щипка сол.

Ако харесвате аромата на подправката карамфил или джинджифил, може да добавите и тях, така ще получите леко разминаване от класическите меденки, но пък ще са по-ароматни. Всичко зависи от личните ви предпочитания.

Ето как да направите класически меденки

Разбивате яйцата, след което добавяте захарта, олиото, меда и сухите съставки. От всички тези добре разбити продукти замесвате меко тесто.

класически меденки

Оформете  топчета от тестото и ги сплескайте, както е показано на снимката по-долу. При печене те ще се разлеят и ще получите меденки с почти сферична форма.

класически меденки

Нареждате меденките на хартия за печене, но оставете достатъчно разстояние между тях, за да не се слепят докато ги печете. Изпечете тези класически меденки на  предварително загрята фурна на 170 градуса.

Когато леко се зачервят ги изваждате от фурната. Внимавате да не ги препечете, тъй като има шанс да станат прекалено твърди.

След като се охладят, вече са готови за консумация. По ваше желание може да гис слепите със сладко или мармалад.

слепване на меденки по класическа рецепта

Или пък като вариант да ги декорирате с шоколад.

Рецепта за меденки по класическа рецепта

Добавянето на канела, допринася за коледния аромат, който витае в предстоящите празнични дни.

Да ви медено и сладко!

Ако тази рецепта за класически меденки ви е допаднала, прегледайте и другите ни предложенията за коледни курабийки.

И Коледа няма да е същата без да направите една пухкава и красива памук погача.

Любопитно:

Таблица на кръвната захар

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Крем какао с яйца

Рецепта за Крем какао с яйца Продукти: яйца 3 бр., прясно мляко 1/2 л, захар 1 чаена чаша, брашно 1/2 чаена чаша, какао 2—3...

Рецепта за бял крем с глюкоза

Бял крем с глюкоза Продукти:...

Вкусни орехови бисквити

Рецепта з орехови бисквити Продукти: ...

Рецепта за баварски крем

Баварски крем Продукти: яйца...

Печена тиква

Печена тиква - освен...

Тиквеник с готови кори

Оригинална рецепта за тиквеник...