Как се прави лимонов пудинг?

Необходими продукти за лимонов пудинг

Продукти:

яйца 4 бр., 2 лимона, захар 1/2 чаена чаша, желатин супена лъжица, сметана 150 гр., пудра захар 1 супена лъжица.

Как се прави лимонов пудинг

  1. Желатинът се разтваря в 100 гр. студена вода заедно с 1 лъжица захар около 20 мин.
  2. След това се загрява на огъня до 60°—70° С.
  3. Жълтъците на 4-те яйца се отделят от белтъците.
  4. Разбиват се със захарта до сгъстяване.
  5. Към тях се прибавят сокът от 2-та лимона 41 настърганата кора на половин лимон.
  6. Към жълтъчената пяна се прибавя разтвореният желатин, а след това и разбитите на сняг белтъци.
  7. Сместа се обърква леко и се излива в дълбок съд, който се поставя в хладилника до желирането й.
  8. За да се отлепи по-лесно пудингът, съдът се потапя за малко в гореща вода.
  9. След това се обръща върху голяма плоска чиния и се украсява с помощта на шприц с разбита с пудрата захар сметана.
  10. Да ви е сладко с вашия готов лимонов пудинг.
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията