Рецепта за лимонов пудинг
Продукти:
- яйца 4 бр.,
- 2 лимона,
- захар 1/2 чаена чаша,
- желатин – 1 супена лъжица,
- сметана 150 гр.,
- пудра захар 1 супена лъжица.
Как се прави
- Желатинът се разтваря в 100 гр. студена вода заедно с 1 лъжица захар около 20 мин.
- След това се загрява на огъня до 60°—70° С.
- Жълтъците на 4-те яйца се отделят от белтъците.
- Разбиват се със захарта до сгъстяване.
- Към тях се прибавят сокът от 2-та лимона 41 настърганата кора на половин лимон.
- Към пяната от жълтъци се прибавя разтвореният желатин, а след това и разбитите на сняг белтъци.
- Сместа се обърква леко и се излива в дълбок съд, който се поставя в хладилника до желирането й.
- За да се отлепи по-лесно пудингът, съдът се потапя за малко в гореща вода.
- След това се обръща върху голяма плоска чиния и се украсява с помощта на шприц с разбита с пудрата захар сметана.
- Да ви е сладко с вашия готов лимонов пудинг.