НачалоКулинарни рецептиКак се прави Шоколадов Пудинг

Как се прави Шоколадов Пудинг

Необходими продукти за Шоколадов пудинг

Продукти:

  • яйца 2 бр.,
  • какао 5 супени лъжици,
  • смляно кафе 1 чаена лъжичка,
  • пудра захар 100 гр.,
  • сметана 250 гр.,
  • прясно мляко 300 гр.,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • 1 ванилия,
  • орехови ядки или бадеми 1/2 чаена чаша.

Как се прави Шоколадов пудинг?

  1. Желатинът се разтваря в 100 г студена вода заедно с 1 лъжица захар.
  2. Жълтъците на двете яйца се отделят от белтъците. Разбиват се заедно със захарта.
  3. Прибавят се какаото и прясното мляко.
  4. Сместа се поставя на тих огън и се бърка непрекъснато до завира-нето й.
  5. Сваля се от огъня, леко се охлажда и се прибавят кафето, ванилията и разтвореният желатин.
  6. Белтъците се разбиват на гъст сняг и също се прибавят към крема.
  7. Накрая се прибавя и 150 г разбита сметана.
  8. Сместа се разпределя в стъклени чаши или купички, които се слагат и стоят в хладилника, докато желира.
  9. Шоколадовият пудинг се поднася украсен с останалата разбита сметана и счукани бадеми или орехови ядки.
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Рецепта за желиран яйчен крем

Желиран яйчен крем Продукти: яйца 6 бр., брашно 2 супени лъжици, прясно мляко 1 чаена чаша, захар 1 чаена чаша, желатин 1 супена лъжица, стафиди...

Руска салата с яйца

Необходими продукти за руска...

Фаршировани яйца с доматен сос

Необходими продукти за фаршировани...

Запечени яйца с гъби

Необходими продукти за запечени...

Подлучени яйца

Необходими продукти за подлучени...

Рецепта за Пълнена целувка

Необходими придукти за пълнена...

Фаршировани яйца с гъби

Необходими продукти за фаршировани...