Как се прави Шоколадов Пудинг

Необходими продукти за Шоколадов пудинг

Продукти:

  • яйца 2 бр.,
  • какао 5 супени лъжици,
  • смляно кафе 1 чаена лъжичка,
  • пудра захар 100 гр.,
  • сметана 250 гр.,
  • прясно мляко 300 гр.,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • 1 ванилия,
  • орехови ядки или бадеми 1/2 чаена чаша.

Как се прави Шоколадов пудинг?

  1. Желатинът се разтваря в 100 г студена вода заедно с 1 лъжица захар.
  2. Жълтъците на двете яйца се отделят от белтъците. Разбиват се заедно със захарта.
  3. Прибавят се какаото и прясното мляко.
  4. Сместа се поставя на тих огън и се бърка непрекъснато до завира-нето й.
  5. Сваля се от огъня, леко се охлажда и се прибавят кафето, ванилията и разтвореният желатин.
  6. Белтъците се разбиват на гъст сняг и също се прибавят към крема.
  7. Накрая се прибавя и 150 г разбита сметана.
  8. Сместа се разпределя в стъклени чаши или купички, които се слагат и стоят в хладилника, докато желира.
  9. Шоколадовият пудинг се поднася украсен с останалата разбита сметана и счукани бадеми или орехови ядки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Яйца с млечен сос

Необходими продукти за яйца с млечен сос Продукти: 6 бр яйца, млечен сос 200 гр., сирене (кашкавал) 100гр, пресни домати 4—5, 2 сурови жълтъка, ...