НачалоКулинарни рецептиКак се прави шоколадов пудинг

Как се прави шоколадов пудинг

Рецепта за Шоколадов пудинг

Продукти:

  • яйца 2 бр.,
  • какао 5 супени лъжици,
  • смляно кафе 1 чаена лъжичка,
  • пудра захар 100 гр.,
  • сметана 250 гр.,
  • прясно мляко 300 гр.,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • 1 ванилия,
  • орехови ядки или бадеми 1/2 чаена чаша.

Начин на приготвяне

  1. Желатинът се разтваря в 100 г студена вода заедно с 1 лъжица захар.
  2. Жълтъците на двете яйца се отделят от белтъците. Разбиват се заедно със захарта.
  3. Прибавят се какаото и прясното мляко.
  4. Сместа се поставя на тих огън и се бърка непрекъснато до завира-нето й.
  5. Сваля се от огъня, леко се охлажда и се прибавят кафето, ванилията и разтвореният желатин.
  6. Белтъците се разбиват на гъст сняг и също се прибавят към крема.
  7. Накрая се прибавя и 150 г разбита сметана.
  8. Сместа се разпределя в стъклени чаши или купички, които се слагат и стоят в хладилника, докато желира.
  9. Шоколадовият пудинг се поднася украсен с останалата разбита сметана и счукани бадеми или орехови ядки.
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Варени яйца по унгарски

Рецепта за варени яйца по унгарски Продукти: домати 4 бр., краве масло 2 супени лъжици, червен пипер 1 чаена лъжичка, твърдо сварени яйца 6 бр., ...

Котлети от яйца

Рецепта за Котлети от...

Пандишпанено руло от яйца

Как се прави Пандишпанено...