Рецепта за Шоколадов пудинг
Продукти:
- яйца 2 бр.,
- какао 5 супени лъжици,
- смляно кафе 1 чаена лъжичка,
- пудра захар 100 гр.,
- сметана 250 гр.,
- прясно мляко 300 гр.,
- желатин 1 супена лъжица,
- 1 ванилия,
- орехови ядки или бадеми 1/2 чаена чаша.
Начин на приготвяне
- Желатинът се разтваря в 100 г студена вода заедно с 1 лъжица захар.
- Жълтъците на двете яйца се отделят от белтъците. Разбиват се заедно със захарта.
- Прибавят се какаото и прясното мляко.
- Сместа се поставя на тих огън и се бърка непрекъснато до завира-нето й.
- Сваля се от огъня, леко се охлажда и се прибавят кафето, ванилията и разтвореният желатин.
- Белтъците се разбиват на гъст сняг и също се прибавят към крема.
- Накрая се прибавя и 150 г разбита сметана.
- Сместа се разпределя в стъклени чаши или купички, които се слагат и стоят в хладилника, докато желира.
- Шоколадовият пудинг се поднася украсен с останалата разбита сметана и счукани бадеми или орехови ядки.