Рацепта за фаршировани яйца с пресен лук
Продукти:
- 8 яйца.,
- пресен лук 5—6 стръка,
- краве масло 60 гр.,
- галета 1 супена лъжица,
- оливия 100 гр.,
- сол.
Начин на приготвяне
- Твърдо сварените яйца се обелват и се режат точно на две половини.
- Жълтъците се вземат внимателно и се разбиват с лъжица с олио и сол.
- Стръковете от зелен лук се режат на ситно, посоляват се и се смесват с жълтъците.
- Всичко се разбърква добре и с получената смес се пълнят белтъците.
- Фаршированите яйца се подреждат в подходяща чиния.
- Заливат се със сгорещеното масло, в което се запържва галета. Украсяват се с пера от зелен лук.
Да ви е сладко!