Кифлички с яйца

Необходими продукти за кифлички с яйца

Продукти:

  • яйца 6 бр.,
  • оливия 200 гр.,
  • галета, черен пипер, сол.

За масленото тесто

  • брашно 2 чаени чаши,
  • краве масло 200 гр.,
  • оливия 1 супена лъжица,
  • оцет 1 супена лъжица,
  • щипка сол.

Как се правят Кифлички с яйца

  1. В подсолената и подкиселена с малко оцет вода се чукват последователно 6 яйца и се варят 3 мин.
  2. Изваждат се е решетъчна лъжица, изцеждат се и се ръсят със смлян черен пипер.
  3. Измесва се маслено тесто по следния начин: в средата на пресятото брашно се отваря кладенче.
  4. В него се изсипват олио, оцетът и щипка сол.
  5. Добавя се по малко хладка вода и се замесва меко тесто.
  6. Разделя се на 2 части и се разточват 2 кори с дебелина около 1—2 см.
  7. Кравето масло се настъргва върху корите и те се навиват на руло. Оставят се да престоят в хладилника около половин час.
  8. Тестото се премесва отново.
  9. Разточва се и кората се нарязва на 12 кръгчета, малко по-големи от сварените яйца.
  10. Всяко яйце се поставя върху кръгче от тесто, покрива се с друго кръгче и се притиска по края с пръсти.
  11. Така оформените кифлички се потопяват в разбито яйце, овалват се в галета и се изпържват до златисто в сгорещената олио.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Майонеза с хайвер

Рецепта за майонеза с хайвер Продукти: майонеза 300 гр., сметана 1 чаена чаша, разбит хайвер 3—4 супени лъжици, горчица 2 чаени лъжички, смлян черен...

Варени яйца в тесто

Необходими продукти за варени...

Яйца с млечен сос

Необходими продукти за яйца...

Как се прави Шоколадов Пудинг

Необходими продукти за Шоколадов...

Печена тиква

Печена тиква - освен...

Пандишпанено руло от яйца

Как се прави Пандишпанено...