Кифлички с яйца

Продукти:

  • яйца 6 бр.,
  • оливия 200 гр.,
  • галета, черен пипер, сол.

За масленото тесто

  • брашно 2 чаени чаши,
  • краве масло 200 гр.,
  • оливия 1 супена лъжица,
  • оцет 1 супена лъжица,
  • щипка сол.

Рецепта за кифлички с яйца

  1. В подсолената и подкиселена с малко оцет вода се чукват последователно 6 яйца и се варят 3 мин.
  2. Изваждат се е решетъчна лъжица, изцеждат се и се ръсят със смлян черен пипер.
  3. Измесва се маслено тесто по следния начин: в средата на пресятото брашно се отваря кладенче.
  4. В него се изсипват олио, оцетът и щипка сол.
  5. Добавя се по малко хладка вода и се замесва меко тесто.
  6. Разделя се на 2 части и се разточват 2 кори с дебелина около 1—2 см.
  7. Кравето масло се настъргва върху корите и те се навиват на руло. Оставят се да престоят в хладилника около половин час.
  8. Тестото се премесва отново.
  9. Разточва се и кората се нарязва на 12 кръгчета, малко по-големи от сварените яйца.
  10. Всяко яйце се поставя върху кръгче от тесто, покрива се с друго кръгче и се притиска по края с пръсти.
  11. Така оформените кифлички се потопяват в разбито яйце, овалват се в галета и се изпържват до златисто в сгорещената олио.

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца с хайвер

Продукти за яйца с хайвер Продукти: 8 яйца, хайвер (100гр), майонеза 250 гр.. магданоз 1 връзка, сол. За украсата 1 лимон, 2 чушки, или...

Бъркани яйца със сирене

Необходими продукти за бъркани...

Омлет със сланина

Необходими прдукти за омлет...