Небди продукти за омлет с пресен лук
Продукти за 1 порция:
- 3 яйца,
- прясно мляко 1 супена лъжица,
- настърган кашкавал или сирене,
- краве масло 1 супена лъжица,
- пресен лук 2 стръка,
- смлян черен пипер,
- сол.
Рецепта за омлет с пресен лук
- Яйцата се разбиват добре в купичка.
- Добавяте прясното мляко, настърганият кашкавал или сирене.
- Прибавяте и черен пипер и сол на вкус.
- Пресният лук се почиства и измива.
- Нарязвате го на ситно.
- Задушава се на огъня с маслтоо до омекваме.
- Преди лукът да получи златист цвят, се добавят разбърканите яйца
- Омлетът се пържи до сгъстяване на яйцата при непрекъснато бъркане.
Да ви е сладко!