Необходими продукти за омлет с гъби и шунка
Съставки за 4-5 порции:
- яйца 6 бр.,
- 500 гр. печурки ,
- 50гр краве масло,
- оливия 4 супени лъжици,
- брашно 8 супени лъжици,
- 200гр шунка,
- газирана вода,
- магданоз,
- смлян черен пипер,
- сол.
Рецепта за омлет с гъби и шунка
(как се прави?)
- Гъбите се измиват добре и се нарязват на парчета.
- Задушавате ги в нагорещено масло и вода за около дестина минути.
- Подправяте със сол, черния пипер и магданоза.
- Отделят се белтъците от жълтъците на яйцата.
- Белтъците се разбиват на твърд сняг, а жълтъците се разбиват с брашното и газираната вода, докато се получи гъста каша.
- Смесват се задушените гъби, разбитите жълтъци и белтъците.
- В сгорещената оливия се изпържват последователно всички омлети.
- Поръсват се с нарязаната шунка и завиват се на руло.
- Сервирайте топли.
Да ви е сладко!