Продукти за запеканка с яйца
Продукти:
- 6-7 броя яйца,
- 240 гр. шунка,
- картофи 500гр кг,
- 3 супени лъжици краве масло,
- 3 супени лъжици бяло вино,
- 3-4 филийки хляб,
- смлян черен пипер,
- червен пипер,
- чубрица,
- магданоз,
- сол.
Начин на приготвяне
- Картофите се обелват и се сваряват.
- Нарязвате ги на малки кубчета.
- Шунката и хлябът се режат също на кубчета с големина 1.5 х 1.5см и се смесват с картофите.
- Всичко се разбърква, посолява и се запържва в кравето масло.
- Сместа се изсипва в подходящ съд.
- Яйцата се разбиват до пяна.
- Добавя се бялото вино, магданозът, черният и червеният пипер, солта чубрицата.
- С получения сос се залива сместа в съдината.
- Ястието се поставя в загорещена фурна и се запича леко до зачервяване
- Сервира топло.
Да ви е сладко!