НачалоКулинарни рецептиКак се прави шоколадов крем

Как се прави шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем

Продукти:

  • яйца 5 бр.,
  • шоколад 200 гр.,
  • прясно мляко 1/2 чаена чаша,
  • захар 5 супени лъжици.

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците па петте яйца се отделят от белтъците.
  2. Шоколадът се разтопява па тих огън заедно с млякото и захарта при непрекъснато бъркане.
  3. Към разтопения шоколад се добавят един по един жълтъците, като бъркането продължава.
  4. Сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
  5. Белтъците се разбиват на гъст сняг и се прибавят по малко към вече изстиналия крем. Шоколадовият крем се сервира в стъклени чаши или купички.
  6. Може да се украси с парченца бишкоти, кокосово брашно, настърган шоколад и др.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца с плънка от месо

Продукти за яйца с плънка от птиче месо Продукти: 8 бр. яйца , 80 гр. бяло вино, 250 гр. сос бешамел, 200 гр. сварено...

Рецепта за баварски крем

Баварски крем Продукти: яйца...

Гъбки от яйца

Продукти за гъбки от...

Рецепта за целувки

Рецепта за пълнени целувки Продукти:...