Как се прави шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем

Продукти:

  • яйца 5 бр.,
  • шоколад 200 гр.,
  • прясно мляко 1/2 чаена чаша,
  • захар 5 супени лъжици.

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците па петте яйца се отделят от белтъците.
  2. Шоколадът се разтопява па тих огън заедно с млякото и захарта при непрекъснато бъркане.
  3. Към разтопения шоколад се добавят един по един жълтъците, като бъркането продължава.
  4. Сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
  5. Белтъците се разбиват на гъст сняг и се прибавят по малко към вече изстиналия крем. Шоколадовият крем се сервира в стъклени чаши или купички.
  6. Може да се украси с парченца бишкоти, кокосово брашно, настърган шоколад и др.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Варени яйца в тесто

Рецепта за за варени яйца в тесто Продукти (1 човек)готово тесто 250 гр., 1 суров жълтък, твърдо сварени яйца 2 бр., доматен сос 2...

Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана...

Рецепта за майонеза с кромид лук

Необходими продукти за майонеза...