Рецепта за шоколадов крем
Продукти:
- яйца 5 бр.,
- шоколад 200 гр.,
- прясно мляко 1/2 чаена чаша,
- захар 5 супени лъжици.
Начин на приготвяне
- Жълтъците па петте яйца се отделят от белтъците.
- Шоколадът се разтопява па тих огън заедно с млякото и захарта при непрекъснато бъркане.
- Към разтопения шоколад се добавят един по един жълтъците, като бъркането продължава.
- Сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
- Белтъците се разбиват на гъст сняг и се прибавят по малко към вече изстиналия крем. Шоколадовият крем се сервира в стъклени чаши или купички.
- Може да се украси с парченца бишкоти, кокосово брашно, настърган шоколад и др.