НачалоКулинарни рецептиКак се прави Шоколадов крем

Как се прави Шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем

Продукти:

  • яйца 5 бр.,
  • шоколад 200 гр.,
  • прясно мляко 1/2 чаена чаша,
  • захар 5 супени лъжици.

Как се прави шоколадов крем?

  1. Жълтъците па петте яйца се отделят от белтъците.
  2. Шоколадът се разтопява па тих огън заедно с млякото и захарта при непрекъснато бъркане.
  3. Към разтопения шоколад се добавят един по един жълтъците, като бъркането продължава.
  4. Сместа се сваля от огъня и се оставя да се охлади.
  5. Белтъците се разбиват на гъст сняг и се прибавят по малко към вече изстиналия крем.Шоколадовият крем се сервира в стъклени чаши или купички.
  6. Може да се украси с парченца бишкоти, кокосово брашно, настърган шоколад и др.
предишна статия
следваща статия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Фаршировани яйца с гъби

Необходими продукти за фаршировани яйца с гъби Продукти: 10бр сварени яйца, масло 35 гр., 3 сурови яйца, гъби 150 гр., сол. 3а сос бешамел: 1...

Забулени яйца с аспержи

Необходими продукти за забулени...

Яйца с млечен сос

Необходими продукти за яйца...

Подлучени яйца

Необходими продукти за подлучени...