Бульон с яйце

Необходими продукти за бульон с яйце

Съставки за една порция:

  • 250мл бульон от телешко или птиче месо ,
  • 1 суров жълтък,
  • черен пипер,
  • сол.

Рецепта за бульон с яйце

  1. Бульонът се прецежда, посолявате го, наръсвате черен пипер и го сервирате в  чиния с 1 суров жълтък.
  2. Непосредствено преди консумация на бульона жълтъкът трябва да се разбие леко с вилица.
  3. Бульонът може да се сервира и с цяло забулено яйце.
  4. То се приготвя, като се сварява предварително в осолена вода с малко оцет за лек кисел привкус.

Вече знаете как се прави! Добър апетит!

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Леща Гореща – Рецепта за леща :)

Тази лесна рецепта за леща се прави бързо с предимно обикновени съставки. Не забравяйте да подготвите съставките си, преди да започнете да готвите! Рецептата...

Лесна рецепта за гъбена супа

Възползвайте се максимално от...

Яйчена крем супа

Необходими продукти за яйчена...

Най-добрата пилешка супа

Тази класическа пилешка супа...

Турска пилешка супа

Турската кухня предлага разнообразие...

Супа от жълтъци със сирене

Необходими породукти за супа...