Бульон с яйце

Необходими продукти за бульон с яйце

Съставки за една порция:

  • 250мл бульон от телешко или птиче месо ,
  • 1 суров жълтък,
  • черен пипер,
  • сол.

Рецепта за бульон с яйце

  1. Бульонът се прецежда, посолявате го, наръсвате черен пипер и го сервирате в  чиния с 1 суров жълтък.
  2. Непосредствено преди консумация на бульона жълтъкът трябва да се разбие леко с вилица.
  3. Бульонът може да се сервира и с цяло забулено яйце.
  4. То се приготвя, като се сварява предварително в осолена вода с малко оцет за лек кисел привкус.

Вече знаете как се прави! Добър апетит!

Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Турска пилешка супа

Турската кухня предлага разнообразие от супи, по нещо за всеки и много от тях са хидратиращи, подхранващи и възхитителна бърза вечеря, обяд дори закуска. Ако...