Бульон с яйце

Необходими продукти за бульон с яйце

Съставки за една порция:

  • 250мл бульон от телешко или птиче месо ,
  • 1 суров жълтък,
  • черен пипер,
  • сол.

Рецепта за бульон с яйце

  1. Бульонът се прецежда, посолявате го, наръсвате черен пипер и го сервирате в  чиния с 1 суров жълтък.
  2. Непосредствено преди консумация на бульона жълтъкът трябва да се разбие леко с вилица.
  3. Бульонът може да се сервира и с цяло забулено яйце.
  4. То се приготвя, като се сварява предварително в осолена вода с малко оцет за лек кисел привкус.

Вече знаете как се прави! Добър апетит!

Подобни статии
Още от категорията

Най-добрата пилешка супа

Това е най-добрата рецепта за пилешка супа, която да приготвите, когато жадувате за обикновена комфортна храна или се чувствате лошо. Приготвена от пилешки бутчета...

Супа от жълтъци със сирене

Необходими породукти за супа...

Яйчена крем супа

Необходими продукти за яйчена...

Супа с жълтъци

Супа с жълтъци и...

Лесна рецепта за гъбена супа

Възползвайте се максимално от...