Бульон с яйце

Необходими продукти за бульон с яйце

Съставки за една порция:

  • 250мл бульон от телешко или птиче месо ,
  • 1 суров жълтък,
  • черен пипер,
  • сол.

Рецепта за бульон с яйце

  1. Бульонът се прецежда, посолявате го, наръсвате черен пипер и го сервирате в  чиния с 1 суров жълтък.
  2. Непосредствено преди консумация на бульона жълтъкът трябва да се разбие леко с вилица.
  3. Бульонът може да се сервира и с цяло забулено яйце.
  4. То се приготвя, като се сварява предварително в осолена вода с малко оцет за лек кисел привкус.

Вече знаете как се прави! Добър апетит!

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Лесна рецепта за гъбена супа

Възползвайте се максимално от гъбите с тази приятна рецепта за гъбена супа, приготвена със сметана, лук и чесън. Може да сервирате за обяд или...

Супа от жълтъци със сирене

Необходими породукти за супа...

Турска пилешка супа

Турската кухня предлага разнообразие...

Яйчена крем супа

Необходими продукти за яйчена...

Супа с жълтъци

Супа с жълтъци и...