Бульон с яйце

Необходими продукти за бульон с яйце

Съставки за една порция:

  • 250мл бульон от телешко или птиче месо ,
  • 1 суров жълтък,
  • черен пипер,
  • сол.

Рецепта за бульон с яйце

  1. Бульонът се прецежда, посолявате го, наръсвате черен пипер и го сервирате в  чиния с 1 суров жълтък.
  2. Непосредствено преди консумация на бульона жълтъкът трябва да се разбие леко с вилица.
  3. Бульонът може да се сервира и с цяло забулено яйце.
  4. То се приготвя, като се сварява предварително в осолена вода с малко оцет за лек кисел привкус.

Вече знаете как се прави! Добър апетит!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Супа от жълтъци със сирене

Необходими породукти за супа от жълтъци със сирене Продукти: 4 сурови жълтъка, сирене 120 гр., пилешки бульон 1 чаша, магданоз, черен пипер, магданоз, сол Рецепта за супа от жълтъци със сирене Жълтъците се...

Най-добрата пилешка супа

Това е най-добрата рецепта...

Супа с жълтъци

Супа с жълтъци и...

Турска пилешка супа

Турската кухня предлага разнообразие...

Яйчена крем супа

Необходими продукти за яйчена...