НачалоКулинарни рецептиНай-добрата пилешка супа

Най-добрата пилешка супа

Това е най-добрата рецепта за пилешка супа, която да приготвите, когато жадувате за обикновена комфортна храна или се чувствате лошо. Приготвена от пилешки бутчета с кости, задушени в ароматен бульон и пълни с крехък лук, моркови, целина и сочно настъргано пиле.

Тази класическа пилешка супа

е любимата ни рецепта за супа за всички времена. Независимо дали правите свой собствен бульон или купувате предварително приготвен, тази пилешка супа е идеална за студени нощи, болки в гърлото, добри и лоши дни.

Лук, моркови и целина, не се колебайте да добавите всичките си любими зеленчуци, включително праз, краставица, пащърнак, картофи и зеле.

пилешка супа

Съставки за пилешка супа

1. Пиле: Приготвяме тази супа с помощта на пилешки гърди, пилешки бутчета с кости и кожа, пилешки бутчета без кости и кожа, комбинация от всяко и всяка друга комбинация, която можете да си представите. Въпреки че няма „грешно“ пиле за пилешка супа, ако планирате да приготвите свой собствен „бърз“ бульон, както обясняваме в тази рецепта (различен от пилешки бульон или костен бульон), смятаме, че пилешките бутчета с кости без кожа са най-доброто. Бульонът е ароматен, но не прекалено мазен и пилето остава сочно – за разлика от пилешките гърди, които са склонни към изсъхване от продължителното варене.

2. Бульон: Пригответе свой собствен или използвайте любимия си бульон от магазина. За тази рецепта просто задушаваме пилешки бутчета във вода, за да направят основата на бульона.

3. Зеленчуци: Почти всяка страна има своя собствена версия на пилешка супа. Като такава, всяка версия ще изглежда и ще вкуси малко по-различно от следващата. Най-често срещаните зеленчуци обаче включват смес от лук, целина и моркови.

4. Билки: Бъдете семпли или се развихрете, билките, които изберете да овкусите супата си, зависят изцяло от вас. В тази версия добавихме малко прясно нарязан магданоз накрая.

5. По избор: Опитайте да добавите някои съставки, като чесън, джинджифил и куркума. Ако не сте запознати с готвенето с някоя от тези съставки, започнете с малко количество и добавете повече, ако е необходимо.

Най-вкусната пилешка супа, гледайте видеото по-долу.

Как се прави пилешка супа?

Време за изпълнение: 1ч 20мин

1. Направете си бульон: Тъй като не правим пилешки бульон, това трябва да отнеме най-много около 30-45 минути. Просто добавете суровите пилешки бедра в голяма тенджера, покрийте със студена вода и оставете да заври. Намалете котлона на средно слаб огън и оставете да къкри до пълна готовност на пилето. Ако нямате време, пропуснете тази стъпка и използвайте любимия си пилешки бульон от магазина и добавете настъргано пиле на скара.

2. Гответе зеленчуците: Докато чакате вашето пиле да се свари, гответе зеленчуците в отделен съд, поставена на средна температура. Гответе зеленчуците за 10-15 минути или докато започнат да омекват. Към края добавете солта, черния пипер, дафиновите листа и чесъна (ако използвате).

рецедете бульона: След като пилето е напълно сварено, внимателно извадете пилето от тенджерата и прецедете бульона през цедка с фини отвори в същата тенджера, в която са зеленчуците.

4. Нарежете пилето, след като е достатъчно охладено, за да се борави с него. Не връщайте пилето в тенджерата.

5. Оставете да къкри и сервирайте: Оставете да къкри за 30 минути или докато зеленчуците са напълно сварени и омекнали. В последните 10 минути добавете настърганото пиле и лимоновия сок и подправете на вкус.

Как добавите вкус към пилешката супа?

За възможно най-добрия вкус направете свой собствен бульон или пилешки бульон, като използвате пресни съставки – изхвърлете кубчетата бульон (повечето съдържат вредни състваки или прекаляват със солта). Запържете парчетата си пиле и добавете пилешки кости, зеленчукови остатъци, няколко скилидки чесън и добавете малко пресни билки (пресен копър, прясна мащерка, пресен магданоз) към кипящия бульон.

Още:

Картофена крем супа в 10 лесни стъпки

Лесна рецепта за гъбена супа

Застройка за пилешка супа

Традиционна пилешка супа

Подобни статии
Още от категорията

Турска пилешка супа

Турската кухня предлага разнообразие от супи, по нещо за всеки и много от тях са хидратиращи, подхранващи и възхитителна бърза вечеря, обяд дори закуска. Ако...

Супа от жълтъци със сирене

Необходими породукти за супа...

Яйца с магданоз

Необходими продукти за яйца...

Как се прави Шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем Продукти:...

Яйца със сирене в гювече

Необходими продукти за яйца...