Най-добрата пилешка супа

Това е най-добрата рецепта за пилешка супа, която да приготвите, когато жадувате за обикновена комфортна храна или се чувствате лошо. Приготвена от пилешки бутчета с кости, задушени в ароматен бульон и пълни с крехък лук, моркови, целина и сочно настъргано пиле.

Тази класическа пилешка супа

е любимата ни рецепта за супа за всички времена. Независимо дали правите свой собствен бульон или купувате предварително приготвен, тази пилешка супа е идеална за студени нощи, болки в гърлото, добри и лоши дни.

Лук, моркови и целина, не се колебайте да добавите всичките си любими зеленчуци, включително праз, краставица, пащърнак, картофи и зеле.

пилешка супа

Съставки за пилешка супа

1. Пиле: Приготвяме тази супа с помощта на пилешки гърди, пилешки бутчета с кости и кожа, пилешки бутчета без кости и кожа, комбинация от всяко и всяка друга комбинация, която можете да си представите. Въпреки че няма „грешно“ пиле за пилешка супа, ако планирате да приготвите свой собствен „бърз“ бульон, както обясняваме в тази рецепта (различен от пилешки бульон или костен бульон), смятаме, че пилешките бутчета с кости без кожа са най-доброто. Бульонът е ароматен, но не прекалено мазен и пилето остава сочно – за разлика от пилешките гърди, които са склонни към изсъхване от продължителното варене.

2. Бульон: Пригответе свой собствен или използвайте любимия си бульон от магазина. За тази рецепта просто задушаваме пилешки бутчета във вода, за да направят основата на бульона.

3. Зеленчуци: Почти всяка страна има своя собствена версия на пилешка супа. Като такава, всяка версия ще изглежда и ще вкуси малко по-различно от следващата. Най-често срещаните зеленчуци обаче включват смес от лук, целина и моркови.

4. Билки: Бъдете семпли или се развихрете, билките, които изберете да овкусите супата си, зависят изцяло от вас. В тази версия менещата супер прости и добавихме малко пресен нарязан магданоз само след като супата приключи с готвенето. Други популярни билки, сушени или пресни, включват риган, розмарин и мащерка.

5. По избор: Опитайте да добавите някои противовъзпалителни съставки, включително чесън, джинджифил и куркума. Ако не сте запознати с готвенето с някоя от тези съставки, започнете с малко количество и добавете повече, ако е необходимо.

Най-вкусната пилешка супа, гледайте видеото по-долу.

Как се прави пилешка супа?

Време за изпълнение: 1ч 20мин

Най вкусната пилешка супа

1. Направете си бульон: Тъй като не правим пилешки бульон, това трябва да отнеме най-много около 30-45 минути. Просто добавете суровите пилешки бедра в голяма тенджера, покрийте със студена вода и оставете да заври. Намалете котлона на средно слаб огън и оставете да къкри до пълна готовност на пилето. Ако нямате време, пропуснете тази стъпка и използвайте любимия си пилешки бульон от магазина и добавете настъргано пиле на скара.

2. Гответе зеленчуците: Докато чакате вашето пиле да се свари, гответе зеленчуците в отделен съд, поставена на средна температура. Гответе зеленчуците за 10-15 минути или докато започнат да омекват. Към края добавете солта, черния пипер, дафиновите листа и чесъна (ако използвате).

зеленчуциза Традиционна пилешка супа

3. Прецедете бульона: След като пилето е напълно сварено, внимателно извадете пилето от тенджерата и прецедете бульона през цедка с фини отвори в същата тенджера, в която са зеленчуците.

4. Нарежете пилето, след като е достатъчно охладено, за да се борави с него. Не връщайте пилето в тенджерата.

5. Оставете да къкри и сервирайте: Оставете да къкри за 30 минути или докато зеленчуците са напълно сварени и омекнали. В последните 10 минути добавете настърганото пиле и лимоновия сок и подправете на вкус.

Бабина пилешка супа

Как добавите вкус към пилешката супа?

За възможно най-добрия вкус направете свой собствен бульон или пилешки бульон, като използвате пресни съставки – изхвърлете кубчетата бульон (повечето съдържат вредни състваки или прекаляват със солта). Запържете парчетата си пиле и добавете пилешки кости, зеленчукови остатъци, няколко скилидки чесън и добавете малко пресни билки (пресен копър, прясна мащерка, пресен магданоз) към кипящия бульон.

Вижте още: Картофена крем супа в 10 лесни стъпки

Подобни статии

Последни статии