Турска пилешка супа

Турската кухня предлага разнообразие от супи, по нещо за всеки и много от тях са хидратиращи, подхранващи и възхитителна бърза вечеря, обяд дори закуска.

Ако търсите пилешка супа, която предлага нещо допълнително, тази турска пилешка супа с богат бульон, меко месо и копринен сос от кисело мляко и яйца с пикантен вкус може да бъде точно това.

Как да си направим турска пилешка супа с кисело мляко?

Съставки:

  • зехтин 1 с.л
  • илешки бутчета 3-4 бр
  • вода 2 литра
  • дафинови листа 2бр
  • Зърна черен пипер ½ ч.л
  • 1 морков нарязан
  • лук
  • зехтин 1 с.л
  • чесън 2 скилидки
  • моркови 1бр
  • Целина, нарязана ½ чаша
  • брашно 3 с.л
  • листа от риган 1 ч.л
  • Черен пипер на прах 1 ч.л
  • Черен пипер ситно смлян 1 ч.л
  • сол ½ чаена лъжичка или на вкус
  • пилешки бульон на прах ½ супени лъжици
  • фиде 100гр
  • пресен магданоз нарязан 1-2 с.ла други ястия.

Рецепта за турска пилешка супа

  1. В тенджера добавете зехтина, пилешките бутчета и разбъркайте добре, докато промени цвета си.
  2. Добавете вода, дафинови листа, зърна черен пипер, розова сол, моркови и лук, разбъркайте добре, оставете да заври, покрийте частично и гответе на слаб огън за 25-30 минути.
  3. Извадете пилешките бутчета, накъсайте и оставете настрана.
  4. Прецедете пилешкия бульон, изхвърлете останалите остатъци и запазете бульона за по-късна употреба.
  5. В тенджера добавете зехтин, лук и задушете, докато стане прозрачен.
  6. Добавете чесън и разбъркайте добре за да стане вашата турска пилешка супа по-богата на вкус!
  7. Добавете моркови, целина, разбъркайте добре и гответе за 1-2 минути.
  8. Добавете брашно и разбъркайте добре за 2 минути.
  9. Добавете листа от риган, червен пипер на прах, черен пипер на прах, розова сол, пиле на прах и разбъркайте добре.
  10. Сега добавете запазения бульон, разбъркайте добре и го оставете да заври.
  11. Добавете фидето, разбъркайте добре и гответе на среден огън за 4-5 минути.
  12. Добавете накъсаното пиле, разбъркайте добре и гответе за 2-3 минути.
  13. Добавете пресен магданоз и разбъркайте добре.
  14. Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте!

Вашата турска пилешка супа е готова!

Да ви е сладко!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Яйчена крем супа

Необходими продукти за яйчена крем супа Съставки: три сурови жълтъка, сварено бяло пилешко месо, 1 литър бульон от пилешко месо, сметана 100 гр, магданоз, ...