Турска пилешка супа

Турската кухня предлага разнообразие от супи, по нещо за всеки и много от тях са хидратиращи, подхранващи и възхитителна бърза вечеря, обяд дори закуска.

Ако търсите пилешка супа, която предлага нещо допълнително, тази турска пилешка супа с богат бульон, меко месо и копринен сос от кисело мляко и яйца с пикантен вкус може да бъде точно това.

Как да си направим турска пилешка супа с кисело мляко?

Съставки:

  • зехтин 1 с.л
  • илешки бутчета 3-4 бр
  • вода 2 литра
  • дафинови листа 2бр
  • Зърна черен пипер ½ ч.л
  • 1 морков нарязан
  • лук
  • зехтин 1 с.л
  • чесън 2 скилидки
  • моркови 1бр
  • Целина, нарязана ½ чаша
  • брашно 3 с.л
  • листа от риган 1 ч.л
  • Черен пипер на прах 1 ч.л
  • Черен пипер ситно смлян 1 ч.л
  • сол ½ чаена лъжичка или на вкус
  • пилешки бульон на прах ½ супени лъжици
  • фиде 100гр
  • пресен магданоз нарязан 1-2 с.ла други ястия.

Рецепта за турска пилешка супа

  1. В тенджера добавете зехтина, пилешките бутчета и разбъркайте добре, докато промени цвета си.
  2. Добавете вода, дафинови листа, зърна черен пипер, розова сол, моркови и лук, разбъркайте добре, оставете да заври, покрийте частично и гответе на слаб огън за 25-30 минути.
  3. Извадете пилешките бутчета, накъсайте и оставете настрана.
  4. Прецедете пилешкия бульон, изхвърлете останалите остатъци и запазете бульона за по-късна употреба.
  5. В тенджера добавете зехтин, лук и задушете, докато стане прозрачен.
  6. Добавете чесън и разбъркайте добре за да стане вашата турска пилешка супа по-богата на вкус!
  7. Добавете моркови, целина, разбъркайте добре и гответе за 1-2 минути.
  8. Добавете брашно и разбъркайте добре за 2 минути.
  9. Добавете листа от риган, червен пипер на прах, черен пипер на прах, розова сол, пиле на прах и разбъркайте добре.
  10. Сега добавете запазения бульон, разбъркайте добре и го оставете да заври.
  11. Добавете фидето, разбъркайте добре и гответе на среден огън за 4-5 минути.
  12. Добавете накъсаното пиле, разбъркайте добре и гответе за 2-3 минути.
  13. Добавете пресен магданоз и разбъркайте добре.
  14. Гарнирайте с пресен магданоз и сервирайте!

Вашата турска пилешка супа е готова!

Да ви е сладко!

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Картофена крем супа в 10 лесни стъпки

Лесна и вкусна рецепта за картофена крем супа, която може да се приготви само в една тенджера за по-малко от час! Това е любима...

Бульон с яйце

Необходими продукти за бульон...

Супа от жълтъци със сирене

Необходими породукти за супа...

Най-добрата пилешка супа

Това е най-добрата рецепта...

Яйчена крем супа

Необходими продукти за яйчена...

Лесна рецепта за гъбена супа

Възползвайте се максимално от...

Супа с жълтъци

Супа с жълтъци и...