Фаршировани яйца с доматен сос

Необходими продукти за фаршировани яйца с доматен сос

Продукти:

  • 3 кренвирша или друг салам (100 гр).,
  • кашкавал 50-70 гр.,
  • 3 супени лъжици сметана,
  •  8 бр. твърдо сварени яйца,
  • черен пипер,
  • сол.

За доматения сос:

  • 2 супени лъжици брашно ,
  • 1 глава стар лук,
  • прясно мляко 1 супена лъжица,
  • 4 добре узрели домата,
  • 2 супени лъжици олио ,
  • червен пипер ,
  • копър,
  • сол.

Как се правят фаршировани яйца с доматен сос

(пълнени яйца)

  1. Салама се смила на машинка или се нарязва на ситно.
  2. Смесва се с жълтъците и кашкавала.
  3. Твърдо сварените яйца се почистват от черупките, режат се надълго на две половини и се изваждат жълтъците.
  4. Добавят се сметаната, смленият черен пипер и сол на вкус.
  5. Сместа внимателно се разбърква.
  6. Доматеният сос се приготвя така: лукът се реже на ситно и се задушава в олио.
  7. Белтъците се запълват с приготвената смес, като леко се притиска, за да напомня по форма на орех.
  8. Добавят се ситно нарязаните домати.
  9. След като сосът се посгъсти, се прибавят червеният пипер, прясното мляко и солта.
  10. Оставя се още малко на котлона, след което с него се заливат подредените в плоска чиния фаршировани яйца.
  11. Ястието се поръсва със ситно нарязан копър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Кифлички с яйца

Необходими продукти за кифлички с яйца Продукти: яйца 6 бр., оливия 200 гр., галета, черен пипер, сол. За масленото тесто брашно 2 чаени чаши, ...