НачалоКулинарни рецептиФаршировани яйца с доматен сос

Фаршировани яйца с доматен сос

Рецепта за фаршировани яйца с доматен сос

Продукти:

  • 3 кренвирша или друг салам (100 гр).,
  • кашкавал 50-70 гр.,
  • 3 супени лъжици сметана,
  •  8 бр. твърдо сварени яйца,
  • черен пипер,
  • сол.

За доматения сос:

  • 2 супени лъжици брашно ,
  • 1 глава стар лук,
  • прясно мляко 1 супена лъжица,
  • 4 добре узрели домата,
  • 2 супени лъжици олио ,
  • червен пипер ,
  • копър,
  • сол.

Начин на приготвяне

(пълнени яйца)

  1. Салама се смила на машинка или се нарязва на ситно.
  2. Смесва се с жълтъците и кашкавала.
  3. Твърдо сварените яйца се почистват от черупките, режат се надълго на две половини и се изваждат жълтъците.
  4. Добавят се сметаната, смленият черен пипер и сол на вкус.
  5. Сместа внимателно се разбърква.
  6. Доматеният сос се приготвя така: лукът се реже на ситно и се задушава в олио.
  7. Белтъците се запълват с приготвената смес, като леко се притиска, за да напомня по форма на орех.
  8. Добавят се ситно нарязаните домати.
  9. След като сосът се посгъсти, се прибавят червеният пипер, прясното мляко и солта.
  10. Оставя се още малко на котлона, след което с него се заливат подредените в плоска чиния фаршировани яйца.
  11. Ястието се поръсва със ситно нарязан копър.
предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана майонеза Продукти: майонеза 400 гр., сметана (кисело мляко) 2 супени лъжици, желатин 1 супена лъжица, бяло вино 50 гр., магданоз. Начин...

Как се прави айвар?

Българската кухня е пълна...

Фаршировани яйца с гъби

Продукти за фаршировани яйца...

Пилешка пържола от бут

Крехкa пилешкa пържолa от...

Яйца на очи върху гъби

Необходими продукти за яйца...