НачалоКулинарни рецептиФаршировани яйца с доматен сос

Фаршировани яйца с доматен сос

Необходими продукти за фаршировани яйца с доматен сос

Продукти:

  • 3 кренвирша или друг салам (100 гр).,
  • кашкавал 50-70 гр.,
  • 3 супени лъжици сметана,
  •  8 бр. твърдо сварени яйца,
  • черен пипер,
  • сол.

За доматения сос:

  • 2 супени лъжици брашно ,
  • 1 глава стар лук,
  • прясно мляко 1 супена лъжица,
  • 4 добре узрели домата,
  • 2 супени лъжици олио ,
  • червен пипер ,
  • копър,
  • сол.

Как се правят фаршировани яйца с доматен сос

(пълнени яйца)

  1. Салама се смила на машинка или се нарязва на ситно.
  2. Смесва се с жълтъците и кашкавала.
  3. Твърдо сварените яйца се почистват от черупките, режат се надълго на две половини и се изваждат жълтъците.
  4. Добавят се сметаната, смленият черен пипер и сол на вкус.
  5. Сместа внимателно се разбърква.
  6. Доматеният сос се приготвя така: лукът се реже на ситно и се задушава в олио.
  7. Белтъците се запълват с приготвената смес, като леко се притиска, за да напомня по форма на орех.
  8. Добавят се ситно нарязаните домати.
  9. След като сосът се посгъсти, се прибавят червеният пипер, прясното мляко и солта.
  10. Оставя се още малко на котлона, след което с него се заливат подредените в плоска чиния фаршировани яйца.
  11. Ястието се поръсва със ситно нарязан копър.
предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Тиквеник с готови кори

Оригинална рецепта за тиквеник с готови кори от прясна и сурово настъргана тиква. Да направите тиквеник за Бъдни вечер е нещо, което много от...

Най-добрата пилешка супа

Това е най-добрата рецепта...

Яйца на очи с пресен лук

Необходими продукти за яйца...

Суфле с яйца и кашкавал

Нужни продукти за суфле...

Омлет с магданоз

Необходими продукти за омлет...

Рецепта за снежни топки

Рецепта за правят снежни...