Майонеза с аншоа

Майонеза с аншоа – първи вариант

Продукти:

  • майонеза 400 гр.,
  • рибки аншоа (солена копърка или цаца) 7—8 бр.,
  • лук 1 глава,
  • магданоз,
  • оцет.

Как се прави майонеза с аншоа?

  1. Майонезата се приготвя по метода описан ТУК.
  2. Рибките се киснат няколко часа във вода с малко оцет, за да се обезсолят.
  3. След това се почистват от главите, вътрешностите и костите и се стриват.
  4. Лукът се настъргва на ренде и се смесва с пасираните рибки.
  5. Добавя се и ситно нарязаният магданоз.
  6. Всичко се обърква с майонезата.

Сосът може да се използва за гарниране на варена и печена риба, варени и задушени меса и др

Майонеза с аншоа – втори вариант

Продукти:

  • майонеза 400 гр.,
  • рибки аншоа (солена цаца или копърка) 8—10 бр.,
  • бяло вино 1/2 чаена чаша,
  • половин лимон,
  • оцет.

Втори начин за мйонез с аншоа

  1. Майонезата се приготвя по метода описан ТУК.
  2. Рибките се киснат няколко часа във вода с оцет, за да се обезсолят.
  3. След това се почистват от главите, вътрешностите и костите.
  4. Нарязват се на малки парченца или се стриват и се прибавят към майонезата.
  5. Сосът се подправя с бялото вино и сока на половин лимон и се разрежда с 2 супени лъжици вода.
  6. Използва се за гарниране на варена или печена риба.

Да ви е вкусно!

Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията