Продукти за подлучени яйца
за една порция:
- 2 бр. яйца ,
- 200 гр. кисело мляко,
- 1 лъжица масло,
- чесън,
- черен пипер,
- сол.
Начин на приготвяне
- Яйцата се варят около 6-7 мин.
- Потапят се в за няколко минути във студена вода и се обелват.
- Маслото се разтопява и се слагат яйцата.
- Пържат се на слаб огън, за да не прегори маслото, 4 минути
- След като изстинат, яйцата се режат наполовина по дължина. Киселото мляко се разбива и се изсипва в подходяща чиния.
- Върху млякото се подреждат половинките от яйцата и се посоляват.
- В разтопеното масло се слагат една супена лъжица вода, ситно накълцаният чесън и малко сол.
- Чесънът се задушава за около 2 мин.
- Яйцата се заливат със запържения чесън и се поръсват с черен пипер.
Сервират се топли.