Подлучени яйца

Продукти за подлучени яйца

за една порция:

  • 2 бр. яйца ,
  • 200 гр. кисело мляко,
  • 1 лъжица масло,
  • чесън,
  • черен пипер,
  • сол.

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се варят около 6-7 мин.
  2. Потапят се в за няколко минути във студена вода и се обелват.
  3. Маслото се разтопява и се слагат яйцата.
  4. Пържат се на слаб огън, за да не прегори маслото, 4 минути
  5. След като изстинат, яйцата се режат наполовина по дължина. Киселото мляко се разбива и се изсипва в подходяща чиния.
  6. Върху млякото се подреждат половинките от яйцата и се посоляват.
  7. В разтопеното масло се слагат една супена лъжица вода, ситно накълцаният чесън и малко сол.
  8. Чесънът се задушава за около 2 мин.
  9. Яйцата се заливат със запържения чесън и се поръсват с черен пипер.

Сервират се топли.

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца с винен сос

Продукти за яйца с винен сос Продукти:8 - 10 бр. яйца, 230 гр. шунка, 50 гр. краве масло , 3 супени лъжици брашно, ...

Забулени яйца с гъби

Необходими продукти за забулени...

Как се прави шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем Продукти:...

Рецепти с лаваш

Лавашът е традиционно арменско...

Как се прави айвар?

Българската кухня е пълна...

Салата с яйца и пресен чесън

Небходими продукти за салата...