Подлучени яйца

Продукти за подлучени яйца

за една порция:

  • 2 бр. яйца ,
  • 200 гр. кисело мляко,
  • 1 лъжица масло,
  • чесън,
  • черен пипер,
  • сол.

Начин на приготвяне

  1. Яйцата се варят около 6-7 мин.
  2. Потапят се в за няколко минути във студена вода и се обелват.
  3. Маслото се разтопява и се слагат яйцата.
  4. Пържат се на слаб огън, за да не прегори маслото, 4 минути
  5. След като изстинат, яйцата се режат наполовина по дължина. Киселото мляко се разбива и се изсипва в подходяща чиния.
  6. Върху млякото се подреждат половинките от яйцата и се посоляват.
  7. В разтопеното масло се слагат една супена лъжица вода, ситно накълцаният чесън и малко сол.
  8. Чесънът се задушава за около 2 мин.
  9. Яйцата се заливат със запържения чесън и се поръсват с черен пипер.

Сервират се топли.

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Руска салата с яйца

Продукти за руска салата с яйца (гъбки) Продукти:яйца 5 бр., 250 гр. руска салата, 120 гр майонеза , пет пресни малки домата, магданоз, ...

Рецепта за сладък яйчен сос

Необходими продукти за сладък...

Рецепта за желирана майонеза

Необходими продукти за желирана...