Подлучени яйца

Необходими продукти за подлучени яйца

Продукти за една порция:

  • 2 бр. яйца ,
  • 200 гр. кисело мляко,
  • 1 лъжица масло,
  • чесън,
  • черен пипер,
  • сол.

Рецепта за подлучени яйца

  1. Яйцата се варят около 6-7 мин.
  2. Потапят се в за няколко минути във студена вода и се обелват.
  3. Маслото се разтопява и се слагат яйцата.
  4. Пържат се на слаб огън, за да не прегори маслото, 4 минути
  5. След като изстинат, яйцата се режат наполовина по дължина. Киселото мляко се разбива и се изсипва в подходяща чиния.
  6. Върху млякото се подреждат половинките от яйцата и се посоляват.
  7. В разтопеното масло се слагат една супена лъжица вода, ситно накълцаният чесън и малко сол.
  8. Чесънът се задушава за около 2 мин.
  9. Яйцата се заливат със запържения чесън и се поръсват с черен пипер.

Сервират се топли.

предишна статия
следваща статия
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Как се прави Шоколадов крем

Рецепта за шоколадов крем Продукти: яйца 5 бр., шоколад 200 гр., прясно мляко 1/2 чаена чаша, захар 5 супени лъжици. Как се прави шоколадов крем? ...

Палачинки с яйца

Необходими продукти за палачинки...

Яйца под пържени филийки

Необходими продукти за яйца...

Еклери рецепта (с крем)

Еклери рецепта: Чудили ли...

Фаршировани яйца с грах

Необходими продукти за фаршировани...

Яйца с карфиол

Необходими продукти за яйца...