НачалоКулинарни рецептиЯстия с месоСвински винен кебап - есенно-зимна манджа за ценители

Свински винен кебап – есенно-зимна манджа за ценители

Винен кебап – една уникално вкусна рецепта за класически вин кебап и ориз за гарнитура. Виненият кебап e безспорно едно любимо ястие по нашите ширини , която съчетава богатия вкус на свинското месо с качествено червено вино и ароматни подправки. Тази традиционна рецепта, идваща от балканската и средиземноморска кухня, ще ви пренесе в едно кулинарно изживяване, с което ще задоволите всичките си сетива.

Рецепта за винен кебап

Този вид ястие може да се срещне в най-различни варианти по целия свят, като част от споделени уютни вечери с приятели и семейство. С нашата рецепта, по- долу, ще ви покажем как да приготвите съвършения винен кебап в комбинация с ориз към него.

Необходими продукти за свински кебап с вино

винен кебап
снимка: личен архив
  • 1 кг. свинско бонфиле / свинска плешка (може и говеждо);
  • 2 средни глави лук;
  • 250 мл. вино каберне или друго хубаво червено вино;
  • 2 големи домата;
  • 1500 мл. вода;
  • 1ч.ч. ориз;
  • 50 гр. масло.
  • 80 до 100мл. олио или на око;
  • 1с.л. червен пипер;
  • 2 дафинови листа;
  • сол и черен пипер;
  • 2 с.л. брашно;
  • магданоз за поръсване.

Как се прави винен кебап стъпка по стъпки

В предварително загрятата мазнина запържвате свинското месо, което сте нарязали на кубчета. Когато се зачерви добавяте и ситно нарязан лук.

винен кебап
снимка: личен архив

След като лукът се запържи, добавяте виното и готвите още 10 минути докато се изпари алкохола от него. Следва да добавите настърганите домати и готвите още около 5 минути.

После прибавяте сол, черен пипер, червен пипер и дафинови листа, като най-накрая слагате водата. Готвите до сваряване на месото и по преценка доливате още вода.

След като месото се е сготвило, разбивате брашно в малко студена вода и отделяте тенджерата настрана като го добавяме с непрекъснато бъркане.

свински винен кебап

Отделно от това сварявате ориза и го подправяме със сол, а след като го отнемете от котлона добавяме и маслото.

В подходяща чиния слагате ориза, може да ползвате купичка, която да обърнете върху чинията. Слагате с черпак от вкусния винен кебап и гарнирате с магданоз. Завършека ще е чудесен, ако сервирате с домашно приготвен хляб.

Да ви е сладко!

Виненият кебап е истинско гурме изкушение, което ще достави удоволствие и на най-капризите.

Ако сте сготвили рецептата и ви е харесал резултата, не забравяйте да споделите своя опит в коментарите по-долу в страницата.

Предлагаме ви още едно кулинарно изкушение, но този път сладко, а именно вкусна и ухайна печена тиква.

ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Как да приготвите Kоледна пълнена пуйка като шеф готвач?

Дни преди Бъдни вечер ще споделим, как майсторите готвачи приготвят Пълнена пуйка, за да може да направите същото ако сте се спрели на това...

Яйца на очи с пилешки дробчета

Необходими продукти за яйца...

Пилешка пържола от бут

Крехкa пилешкa пържолa от...

Яйца на очи върху шунка

Необходими продукти за яйца...

Пилешко филе с майонеза

Продукти за пилешко филе...