НачалоКулинарни рецептиЯстия с месоСвински винен кебап - есенно-зимна манджа за ценители

Свински винен кебап – есенно-зимна манджа за ценители

Винен кебап – една уникално вкусна рецепта за класически вин кебап и ориз за гарнитура. Виненият кебап e безспорно едно любимо ястие по нашите ширини , която съчетава богатия вкус на свинското месо с качествено червено вино и ароматни подправки. Тази традиционна рецепта, идваща от балканската и средиземноморска кухня, ще ви пренесе в едно кулинарно изживяване, с което ще задоволите всичките си сетива.

Рецепта за винен кебап

Този вид ястие може да се срещне в най-различни варианти по целия свят, като част от споделени уютни вечери с приятели и семейство. С нашата рецепта, по- долу, ще ви покажем как да приготвите съвършения винен кебап в комбинация с ориз към него.

Необходими продукти за свински кебап с вино

винен кебап
снимка: личен архив
  • 1 кг. свинско бонфиле / свинска плешка (може и говеждо);
  • 2 средни глави лук;
  • 250 мл. вино каберне или друго хубаво червено вино;
  • 2 големи домата;
  • 1500 мл. вода;
  • 1ч.ч. ориз;
  • 50 гр. масло.
  • 80 до 100мл. олио или на око;
  • 1с.л. червен пипер;
  • 2 дафинови листа;
  • сол и черен пипер;
  • 2 с.л. брашно;
  • магданоз за поръсване.

Как се прави винен кебап стъпка по стъпки

В предварително загрятата мазнина запържвате свинското месо, което сте нарязали на кубчета. Когато се зачерви добавяте и ситно нарязан лук.

винен кебап
снимка: личен архив

След като лукът се запържи, добавяте виното и готвите още 10 минути докато се изпари алкохола от него. Следва да добавите настърганите домати и готвите още около 5 минути.

После прибавяте сол, черен пипер, червен пипер и дафинови листа, като най-накрая слагате водата. Готвите до сваряване на месото и по преценка доливате още вода.

След като месото се е сготвило, разбивате брашно в малко студена вода и отделяте тенджерата настрана като го добавяме с непрекъснато бъркане.

свински винен кебап

Отделно от това сварявате ориза и го подправяме със сол, а след като го отнемете от котлона добавяме и маслото.

В подходяща чиния слагате ориза, може да ползвате купичка, която да обърнете върху чинията. Слагате с черпак от вкусния винен кебап и гарнирате с магданоз. Завършека ще е чудесен, ако сервирате с домашно приготвен хляб.

Да ви е сладко!

Виненият кебап е истинско гурме изкушение, което ще достави удоволствие и на най-капризите.

Ако сте сготвили рецептата и ви е харесал резултата, не забравяйте да споделите своя опит в коментарите по-долу в страницата.

Предлагаме ви още едно кулинарно изкушение, но този път сладко, а именно вкусна и ухайна печена тиква.

Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Яйца на очи с пилешки дробчета

Необходими продукти за яйца на очи с пилешки дробчета Продукти за 1 порция: 2 яйца, гъби 100 гр., 20 гр краве масло, 150-200гр пилешпки дробчета, ...

Мусака от патладжани с ориз

Традиционно в гръцката кухня,...

Пилешка пържола от бут

Крехкa пилешкa пържолa от...