Яйца с плънка от месо

Продукти за яйца с плънка от птиче месо

Продукти:

  • 8 бр. яйца ,
  • 80 гр. бяло вино,
  • 250 гр. сос бешамел,
  • 200 гр. сварено пилешко месо,
  • черен пипер,
  • сол.

За украсата

  • 3 корнишона,
  • маслини,
  • 1-2 пресни или мариновани чушки,
  • магданоз.

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се изваждат и се намачкват.
  2. Сварените яйца се обелват и се режат по дължина наполовина.
  3. Свареното пилешко месо се реже наситно.
  4. Към него се прибавят виното, сол и черен пипер на вкус и половината от соса бешамел 
  5. Смачканите жълтъци се смесват с месото, разбъркват се добре и се пълнят белтъците от яйчените половинки.
  6. Останалият сос бешамел се изсипва на дъното на салатиера. Върху него се подреждат напълнените яйца.
  7. Отгоре се украсяват с кръгчета от кисели краставички, маслини, червени чушки и магданоз.

Успех!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Рецепти с лаваш

Лавашът е традиционно арменско плоско хлебче, което се отличава със своята мекота и универсалност и вкусове, затова много хора търсят рецепти с лаваш. Този...

Котлети от яйца

Рецепта за Котлети от...

Омлет със зеле на фурна

Необходими продукти за омлет...