НачалоКулинарни рецептиЯйца с плънка от месо

Яйца с плънка от месо

Продукти за яйца с плънка от птиче месо

Продукти:

  • 8 бр. яйца ,
  • 80 гр. бяло вино,
  • 250 гр. сос бешамел,
  • 200 гр. сварено пилешко месо,
  • черен пипер,
  • сол.

За украсата

  • 3 корнишона,
  • маслини,
  • 1-2 пресни или мариновани чушки,
  • магданоз.

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се изваждат и се намачкват.
  2. Сварените яйца се обелват и се режат по дължина наполовина.
  3. Свареното пилешко месо се реже наситно.
  4. Към него се прибавят виното, сол и черен пипер на вкус и половината от соса бешамел 
  5. Смачканите жълтъци се смесват с месото, разбъркват се добре и се пълнят белтъците от яйчените половинки.
  6. Останалият сос бешамел се изсипва на дъното на салатиера. Върху него се подреждат напълнените яйца.
  7. Отгоре се украсяват с кръгчета от кисели краставички, маслини, червени чушки и магданоз.

Успех!

предишна статия
следваща статия
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца с карфиол

Необходими продукти за яйца с карфиол Съставки: 4-5 яйца, една главакарфиол, 80гр краве масло, 1/2 лимон, 1-2 моркова, копър, магданоз, сол. Рецепта за яйца с...

Салата с яйца и пресен лук

Продукти за салата с...

Фаршировани яйца с пресен лук

Рацепта за фаршировани яйца...

Забулени яйца с гъби

Необходими продукти за забулени...

Яйца на очи върху сирене

Необходими продукти за яйца...