Продукти за яйца с плънка от птиче месо
Продукти:
- 8 бр. яйца ,
- 80 гр. бяло вино,
- 250 гр. сос бешамел,
- 200 гр. сварено пилешко месо,
- черен пипер,
- сол.
За украсата
- 3 корнишона,
- 7 маслини,
- 1-2 пресни или мариновани чушки,
- магданоз.
Начин на приготвяне
- Жълтъците се изваждат и се намачкват.
- Сварените яйца се обелват и се режат по дължина наполовина.
- Свареното пилешко месо се реже наситно.
- Към него се прибавят виното, сол и черен пипер на вкус и половината от соса бешамел
- Смачканите жълтъци се смесват с месото, разбъркват се добре и се пълнят белтъците от яйчените половинки.
- Останалият сос бешамел се изсипва на дъното на салатиера. Върху него се подреждат напълнените яйца.
- Отгоре се украсяват с кръгчета от кисели краставички, маслини, червени чушки и магданоз.
Успех!