НачалоКулинарни рецептиВарени яйца в тесто

Варени яйца в тесто

Рецепта за за варени яйца в тесто

Продукти (1 човек)

  • готово тесто 250 гр.,
  • 1 суров жълтък,
  • твърдо сварени яйца 2 бр.,
  • доматен сос 2 супени лъжици,
  • сол.

Начин на приготвяне

  1. Двете сварени яйца се обелват (трябва да са твърдо сварени)
  2. Посоляват се и се обвиват в кора, разточена от готово тесто, с дебелина 1-2 см.
  3. Отгоре се намазват със суровия жълтък и се запичат в гореща фурна.
  4. След като се извадят от фурната, докато са все още топли се заливат с доматен сос и се поръсват със ситно нарязан магданоз.
  5. Сервират се с гарнитура от салата, приготвена от сезонни зеленчуци.
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Яйца с карфиол

Необходими продукти за яйца с карфиол Съставки: 4-5 яйца, една главакарфиол, 80гр краве масло, 1/2 лимон, 1-2 моркова, копър, магданоз, сол. Рецепта за яйца с...

Запечени яйца на очи

Необходими продукти за запечени...

Бъркани яйца с домати

Необходими продукти за бъркани...

Пилешко филе с майонеза

Продукти за пилешко филе...

Омлет с пресен лук

Небди продукти за омлет...

Как се прави айвар?

Българската кухня е пълна...