Рецепта за желиран яйчен крем

Желиран яйчен крем

Продукти:

  • яйца 6 бр.,
  • брашно 2 супени лъжици,
  • прясно мляко 1 чаена чаша,
  • захар 1 чаена чаша,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • стафиди 50 гр.,
  • бадеми или фъстъци 50 гр.,
  • 1 ванилия.

Как се прави желиран яйчен крем?

  1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 2/3 от захарта.
  2. Брашното се размива в студеното прясно мляко и се прибавя към разбитите жълтъци. Сместа се поставя на огъня и се бърка, докато заври.
  3. Ароматизира се с 1 прах ванилия.
  4. Желатинът предварително се накисва в 100 гр. вода за около 20 мин. Слага се в крема, разбърква се и се сваля от огъня.
  5. Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалата захар и се прибавят към крема. Слагат се и добре измитите стафиди, фъстъците или бадемите.
  6. Кремът се изсипва в дълбок съд и се поставя в хладилника, докато се желира.
  7. След това, за да се отлепи по-лесно, съдът се поставя за малко в гореща вода, а носле се обръща върху голяма тортена чиния, в която ще се сервира кремът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Подобни статии

Последни статии

Други статии от категорията

Рецепти с лаваш

Лавашът е традиционно арменско плоско хлебче, което се отличава със своята мекота и универсалност и вкусове, затова много хора търсят рецепти с лаваш. Този...