Рецепта за желиран яйчен крем

Продукти:

  • яйца 6 бр.,
  • брашно 2 супени лъжици,
  • прясно мляко 1 чаена чаша,
  • захар 1 чаена чаша,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • стафиди 50 гр.,
  • бадеми или фъстъци 50 гр.,
  • 1 ванилия.

Начин на приготвяне

  1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 2/3 от захарта.
  2. Брашното се размива в студеното прясно мляко и се прибавя към разбитите жълтъци. Сместа се поставя на огъня и се бърка, докато заври.
  3. Ароматизира се с 1 прах ванилия.
  4. Желатинът предварително се накисва в 100 гр. вода за около 20 мин. Слага се в крема, разбърква се и се сваля от огъня.
  5. Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалата захар и се прибавят към крема. Слагат се и добре измитите стафиди, фъстъците или бадемите.
  6. Кремът се изсипва в дълбок съд и се поставя в хладилника, докато се желира.
  7. След това, за да се отлепи по-лесно, съдът се поставя за малко в гореща вода, а носле се обръща върху голяма тортена чиния, в която ще се сервира кремът.
ПОСЛЕДНИ
Още от категорията

Сладкиш с какао и орехи

Необходими продукти за сладкиш с какао и орехиПродукти:яйца 7 бр., брашно 3 чаени чаши, захар 1 чаена чаша, краве масло 3 супени...

Гъбки от яйца

Продукти за гъбки от...