НачалоКулинарни рецептиРецепта за желиран яйчен крем

Рецепта за желиран яйчен крем

Желиран яйчен крем

Продукти:

  • яйца 6 бр.,
  • брашно 2 супени лъжици,
  • прясно мляко 1 чаена чаша,
  • захар 1 чаена чаша,
  • желатин 1 супена лъжица,
  • стафиди 50 гр.,
  • бадеми или фъстъци 50 гр.,
  • 1 ванилия.

Как се прави желиран яйчен крем?

  1. Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 2/3 от захарта.
  2. Брашното се размива в студеното прясно мляко и се прибавя към разбитите жълтъци. Сместа се поставя на огъня и се бърка, докато заври.
  3. Ароматизира се с 1 прах ванилия.
  4. Желатинът предварително се накисва в 100 гр. вода за около 20 мин. Слага се в крема, разбърква се и се сваля от огъня.
  5. Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалата захар и се прибавят към крема. Слагат се и добре измитите стафиди, фъстъците или бадемите.
  6. Кремът се изсипва в дълбок съд и се поставя в хладилника, докато се желира.
  7. След това, за да се отлепи по-лесно, съдът се поставя за малко в гореща вода, а носле се обръща върху голяма тортена чиния, в която ще се сервира кремът.
Подобни статии

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Още от категорията

Запеканка с яйца

Необходими продукти за запеканка с яйца Продукти: 6-7 броя яйца, 240 гр. шунка, картофи 500гр  кг, 3 супени лъжици краве масло, 3 супени лъжици...

Яйца под майонеза

Необходими продукти за яйца...

Как се прави лимонов пудинг?

Необходими продукти за лимонов...

Рецепта за снежни топки

Рецепта за правят снежни...

Как се прави крем ванилия?

Необходими продукти за Крем...