Продукти:
- яйца 6 бр.,
- брашно 2 супени лъжици,
- прясно мляко 1 чаена чаша,
- захар 1 чаена чаша,
- желатин 1 супена лъжица,
- стафиди 50 гр.,
- бадеми или фъстъци 50 гр.,
- 1 ванилия.
Начин на приготвяне
- Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с 2/3 от захарта.
- Брашното се размива в студеното прясно мляко и се прибавя към разбитите жълтъци. Сместа се поставя на огъня и се бърка, докато заври.
- Ароматизира се с 1 прах ванилия.
- Желатинът предварително се накисва в 100 гр. вода за около 20 мин. Слага се в крема, разбърква се и се сваля от огъня.
- Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалата захар и се прибавят към крема. Слагат се и добре измитите стафиди, фъстъците или бадемите.
- Кремът се изсипва в дълбок съд и се поставя в хладилника, докато се желира.
- След това, за да се отлепи по-лесно, съдът се поставя за малко в гореща вода, а носле се обръща върху голяма тортена чиния, в която ще се сервира кремът.